PENALI PÂNĂ LA CAPĂT! Primarul Orșovei și PRO ROMÂNIA, sunt vizați de percheziții într-un dosar de abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale. Pentru a doua oară, mascații și procurorii le-au descins la sedii! (VIDEO)

În jurul primarului municipiului Orșova, penalul Stoica Marius Simion, se aude tot mai aproape zornăitul cătușelor! Au fost din nou percheziții la Primăria Orșova, chiar în biroul penalului, dar și la sediile (județean și cel din Orșova) Pro România.

S-a deschis o anchetă pentru abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale, în care este vizat și secretarul municipiului Orșova, Marian Boțilă, pentru abuz în serviciu, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, Lavinia Șișman.

Mascații au descins astăzi de dimineață la sediul PRO ROMÂNIA MEHEDINȚI (aflat în fosta clădire a PETROM, proprietatea lui Adrian Duicu), după care s-au mutat la Orșova, la sediul PRO ROMÂNIA de acolo, și în biroul primarului Marius Stoica din cadrul Primăriei Orșova. Acțiunea are ca scop verificarea legalității adeziunii și a candidaturii actualului primar al Orșovei, Marius Stoica. În 2020, atunci când actualul edil-șef a candidat din partea PRO ROMÂNIA, acesta ar fi semnat o adeziune la PRO ROMÂNIA, dar adeziunea a fost ținută la secret, pentru ca Stoica să nu își piardă mandatul de primar. Pe de altă parte, pentru a putea candida și partea PRO ROMÂNIA, Stoica a declarat pe proprie răspundere la dosarul de candidatură că este membru PRO ROMÂNIA. Există voci care spun că Stoica ar fi aderat, în secret, la noul partid încă din luna iunie 2020. În aceste condiții, lui Marius Stoica i s-a făcut o plângere penală și în același timp a fost sesizat prefectul de Mehedinți, pentru a emite ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Marius Stoica.

Potrivit legii, prefectul a transmis, la acea vreme, o adresă către secretarul municipiului Orșova pentru referatul de constatare privind întrunirea condițiilor de încetare a mandatului primarului. Doar că adresa trimisă la Orșova ar fi ajuns la penalul Stoica, care a ținut-o ascunsă până acum, când au venit oamenii legii să o caute în cadrul perchezițiilor.

Acestea ar fi motivele pentru care penalul Stoica Marius Simion este suspect de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale. A acționat ca primar, deși nu mai avea dreptul să exercite această funcție și a comis abuz în serviciu, stopând adresa prefectului. Procurorii îl cercetează acum și pe secretarul Marian Boțilă, într-un dosar separat, pentru că, indiferent de situația adresei prefectului, blocată de Stoica, el avea obligația să se autosesizeze și să ducă până la capăt demersul legal de încetare a mandatului primarului. De asemenea, procurorii au în vedere și faptul că fiul lui Boțilă, Eduard, era președintele PRO ROMÂNIA Orșova și candidat pentru Consiliul Local, adică ar fi avut un interes direct în protejarea lui Stoica.

Citit 1973 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Decembrie 2021 20:51
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…