Penalul primar al Orșovei sprijină Spitalul Municipal, după ce a vrut să-l demoleze

NESIMȚIRE! Cu o nerușinare inexplicabilă și cu un tupeu fantastic, penalul Stoica Marius Simion, încă primar al Orșovei, s-a dus la o conferință de presă alături de managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican. Asta după ce, în mandatul precedent, l-a demis ca turbatul, de vreo cinci ori, iar acum Curtea de Conturi îl obligă să-i plătească salariile din buzunarul propriu. Același tupeist a trimis anul trecut o comisie care să decidă demolarea unor secții externe ale spitalului.

Cu o nerușinare totală, primarul penal al Orșovei a mers la conferința de presă de la Spitalul Municipal Orșova și a avut tupeul ordinar de a sta lângă un om pe care l-a hărțuit fără milă în ultimii ani, managerul Adrian Cican. Și asta ca drept răsplată pentru că Cican este printre cei mai buni manageri de spitale din România. Cică îl sprijină total și necondiționat pe manager să atragă fonduri europene pentru spital, asta după ce Spitalul a pierdut, pe mâna Primăriei, contractul de milioane de euro cu partenerii sârbi din Kladovo, după ce i s-au luat banii de dezvoltare și investiții pentru a se construi WC-uri publice în Orșova, după ce penalul Stoica l-a demis pe Cican de cinci ori la rând în precedentul mandat, pentru ca mai apoi să piardă toate procesele cu acesta în instanță. Și, dacă le-a pierdut, ce credeți că a făcut penalul? A plătit daunele din bugetul local, deși Curtea de Conturi a venit și i-a spus să le plătească din banii lui.

Așadar, ce credeți că face Stoica mai nou? Vine la conferința de presă de la Spital, stă cu nerușinare lângă omul pe care l-a umilit pe nedrept și ne spune că el garantează prin ilustra sa prezență finanțarea Spitalului și accesarea de fonduri europene.

„Sunt la această masă alături de domnul manager pentru a garanta, prin prezența mea, găsirea soluțiilor financiare pentru acest important proiect pe care dorim să-l implementăm cu finanțare europeană, cu o cotă de finanțare de puțin peste 200.000 de euro. Vă felicit pentru inițiativă domnule manager, sunt aici pentru a garanta soluția financiară pentru atragerea de fonduri europene pentru înlocuirea sistemului de alimentare și încălzire a Spitalului. Felicit conducerea Spitalului pentru proiectele atrase”, a declarat primarul Marius Stoica la conferința de presă.

Acest jenant personaj, care a avut tupeul să vină alături de Cican la o conferință de presă, a încercat nu cu mult timp în urmă, să demoleze secțiile externe ale spitalului, construite cu multă trudă de Cican.

CITEȘTE ȘI Culmea incompetenței și a nerușinării! Un primar penal și o chimistă dispun demolări la Spitalul Municipal Orșova

Ce îi dorea Stoica Spitalului, anul trecut?

Concret, pe data de 15 iulie 2021, doamna PETRE LOREDANA DUMITRIȚA, în calitate de INSPECTOR SUPERIOR, în cadrul Compartimentului URBANISM, AMENAJAREA TERITORIULUI DIN PRIMĂRIA ORȘOVA, însoțită de polițistul local Bucșă Ovidiu Nicolae, pretind că s-ar fi prezentat, la ora 9:30, la sediul Spitalului Municipal din Orșova, pentru a constata la fața locului că s-a demolat o mizerie de rampă auto și pe locul ei s-a ridicat construcția modulară ce adăpostește cabinete medicale și locuințe pentru tineri. Totodată, doamna în cauză susține, în procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 7813 (pe care îl prezentăm integral atașat), că și compartimentul de primiri urgențe s-ar fi ridicat pe o platformă betonată, fără autorizații de construire. Spunem că doamna și polițistul pretind că s-ar fi prezentat, pentru că ei de fapt nu au fost la fața locului, așa cum reiese din analiza camerelor de supraveghere și a registrului unic de control. În procesul verbal amintit, doamna trântește o amendă de 100.000 de lei (un miliard de lei vechi!) Spitalului Municipal și îi pune în vedere managerului Adrian Cican să plătească amenda în termen de 15 zile. Și mai grav, în procesul verbal cu nr. 7811/15 iulie 2021, doamna inspectoare superioară de la Urbanism, PETRE LOREDANA DUMITRIȚA dispune, nici una – nici două, desființarea și demolarea construcțiilor, inclusiv a stației de oxigen, pe motiv că și aceasta se află pe o platformă betonată executată fără autorizație. Asta în condițiile în care, repetăm, vorbim de o stație de oxigen vitală unui spital COVID-19 și de o unitate de primiri urgențe, dotată ultramodern. DECI OAMENI BUNI, MADAMA CERE DEMOLARE!

Citit 2269 ori Ultima modificare Vineri, 04 Februarie 2022 00:34
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…