Managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican, alături de directorul economic și cel medical ai instituției, au trecut în revistă cele mai importante momente prin care spitalul, declarat suport COVID-19, a trecut în anul 2021. Pandemia și statutul de Spital suport COVID-19 au adus investiții majore în modernizarea unității medicale. Mulți medici specialiști tineri au venit să lucreze la spitalul orșovean. Există, însă, și o veste proastă: Personalul medical de la Orșova este în stare de alertă în așteptarea valului al cincilea al pandemiei COVID-19.

„Pandemia a avut pentru spitalele suport COVID-19 și o parte bună, dacă putem spune așa. Au fost investiții cu susținere financiară, reabilitări, din partea autorităților locale și județene iar statul ne-a decontat toate cheltuielile, salvându-ne de la o iminentă intrare în stare de faliment. De asemenea, la Spitalul Municipal Orșova au venit să lucreze foarte mulți medici tineri, ceea ce înseamnă foarte mult nu numai pentru noi, ci și pentru comunitate”, a declarat managerul Adrian Cican, în cadrul conferinței de presă.

VINE VALUL 5 DE COVID-19, VARIANTA OMICRON!

„Ne pregătim pentru valul 5 al pandemiei, ceea ce înseamnă o pregătire pentru un aflux mare de pacienți. Vom pune la punct circuite separate și un centru de diagnosticare. Am mărit numărul de paturi pe ATI. Personalul medical este pregătit, mai ales că mulți dintre ei au fost trimiși în concedii pentru a se odihni după activitatea intensă din perioada de vârf a pandemiei”, a precizat managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

Proiecte de milioane de euro atrase la Spital

„Avem câteva proiecte importante pentru spital. Unul dintre ele, în valoare de 1.100.000 de euro pe Planul Operațional Regional, deja funcționează, fiind vorba de aparatură medicală achiziționată. Un al doilea proiect este în fază de licitație de achiziții, de 2,5 milioane euro, destinat spitalului suport COVID. De asemenea, dacă Primăria municipiului Orșova va reuși să parcurgă etapele privind un alt proiect în valoare de 2,5 milioane euro, până la 31 decembrie acesta ar putea fi și depus”, a mai precizat Adrian Cican.

Citit 1459 ori Ultima modificare Joi, 23 Decembrie 2021 01:28
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…