AVEM UN GUVERN CU PUTERI DEPLINE. SĂ ÎL LĂSĂM SĂ LUCREZE!

La momentul la care Florin Cîțu fugea de funcția de premier desemnat, cu câteva minute înainte de învestire, am reacționat extrem de dur. Nu vreau să explic aici că am reacționat greșit, pentru că nu e cazul și nici nu am fost singurul! Ditamai prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, o făcea și mai dur ca mine, iar la momentul respectiv nici nu aveai cum să reacționezi pozitiv. Dar acum România are un Guvern, unul condus de Ludovic Orban, ceea ce e bine. Să îl lăsăm să lucreze, pentru că o face foarte bine și să nu mai cârcotim în proasta noastră tradiție românească!

Recunosc faptul că, la momentul la care Florin Cîțu renunța la mandatul de premier desemnat, cu câteva minute înainte de o învestire aproape sigură, am reacționat cu un comentariu extrem de dur și de acid. Nu am de gând, în rândurile următoare, să regret ceva sau să îmi exprim vreo circumstanță atenuantă, conform căreia nu ar fi trebuit să comentez astfel. Nu! Vreau doar să spun că am reacționat la fel cum au reacționat chiar unii din liderii marcanți ai PNL, precum Rareș Bogdan și, mai mult, am reacționat așa cum am șimțit atunci! Dreptul la liberă exprimare nu poate fi limitat, nici măcar de o eventuală stare de urgență, iar jurnaliștii sunt liberi să gândească, pentru că, indiferent dacă reacțiile lor sunt acide, democrația ne demonstrează tuturor că aceste reacții pot fi uneori binevenite. Nu suntem, niciunul dintre noi, sfinți! Nici noi jurnaliștii, dar nici guvernanții aflați în posturi cheie, la un moment sau altul.

Așadar, gestul lui Cîțu era, la acel moment, greu de digerat și a fost taxat ca atare. Ceva mai târziu, Cîțu însuși a explicat pe Facebook de ce a făcut acel gest, colegii săi din PNL au explicat, de asemenea, gestul, la fel cum a făcut-o chiar și Președintele Iohannis. Deci am priceput și l-am înțeles, în cele din urmă, pe Florin Cîțu, chiar dacă nu în totalitate. Ceea ce a urmat, însă, a fost pentru mine o dovadă vie a responsabilității tuturor forțelor politice. Ludovic Orban a primit un nou mandat, și-a trimis miniștrii la audieri, chiar dacă acestea s-au făcut online, mulți dintre demnitari, inclusiv prim-ministrul, s-au autoizolat, iar Guvernul Orban a fost învestit și a devenit unul cu puteri depline, chiar dacă, așa cum am văzut cu toții, învestirea, votul de încredere și jurământul s-au derulat în condiții extreme, în condiții pe care nu mai vrem să le vedem vreodată în această țară. Dar condițiile sunt impuse de nenorocirea ce s-a abătut peste această țară frumoasă, cu oameni mândri și frumoși. Din acest moment, vreau să fac un apel călduros către toată lumea: Lăsați Guvernul să lucreze, pentru că acolo sunt oameni capabili care știu exact ceea ce au de făcut!

Pentru Dumnezeu, să nu mai fim cârcotași, să lăsăm miștourile de pe Facebook, să nu mai comentăm sub diverse conturi false și să nu mai aruncăm cu pietre în oameni care la această oră duc pe umeri o responsabilitate enormă! Să ajutăm Guvernul, indiferent dacă ne place sau nu culoarea lui politică, măcar cu înțelegerea și încrederea noastră, pentru că, sunt ferm convins, va face tot ceea ce trebuie să facă!

Special pentru ciudații de la USR: Lăsați dracului prostiile scrise pe Facebook, de indivizi precum Cristian Ghinea de exemplu! Terminați cu figurile voastre penibile, în aceste momente grele! Nu sunteți așa cum am crezut noi că sunteți și ați ajuns deja în degringoladă, așa că terminați odată cu tâmpeniile domnilor de la USR și ajutați Guvernul să depășească criza! Lăsați dracului campania pentru mai târziu!

Să ne gândim numai la faptul că niciun guvern nu a mai avut de gestionat o asemenea criză cumplită și la faptul că nu le va fi ușor miniștrilor să gestioneze starea de urgență ce vine de luni. Dar sunt ferm convins că Guvernul Orban va face totul așa cum trebuie. Să încetăm, așadar, cu toate atacurile de campanie, cu toate răutățile și cu toate comentariile impertinente! Nu este momentul! Nu trebuie să ne intereseze acum, în aceste momente grele pentru țară, cine guvernează! Trebuie să ne intereseze să sprijinim Guvernul șă respectăm măsurile luate și să îi încurajăm pe miniștri să ia deciziile corecte pentru țară.

Campania electorală va reveni doar după ce această nenorocită de pandemie va trece! Doar atunci vom avea voie să ne întoarcem, eventual, la toate răutățile de campanie și la comentarii și aprecieri acide. Până atunci, lăsați guvernul să lucreze, pentru că o va face așa cum trebuie. Și, încă ceva: Să încercăm să sprijinim și noi înșine lupta cu CORONAVIRUS, prin luarea tuturor măsurilor care țin de noi! Și mă refer aici la igienă, respectarea măsurilor dispuse de autorități, încetarea oricăror excese de orgoliu și deșteptăciune, limitarea deplasărilor și înțelegerea faptului că trebuie să nu ne jucăm cu viața semenilor noștri. Nu venim la frontieră să ne certăm cu autoritățile, nu ne dăm mai deștepți decât suntem și ascultăm ceea ce ce ni se impune, pentru că doar așa demonstrăm că suntem OAMENI RESPONSABILI! Succes Guvernului Orban pentru a gestiona criza fără precedent din România!

Citit 2793 ori Ultima modificare Duminică, 15 Martie 2020 12:03
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…