PNL lovit de decizia ciudată a lui Cîțu

În jurul orei 16:00, toată suflarea românească aștepta cu sufletul la gură un guvern cu puteri depline, un guvern care să poată gestiona o criză provocată la nivel mondial de un virus ce pare fără leac. Cam toate partidele căzuseră de acord că țara are nevoie de un guvern stabil, iar din interiorul PSD se anunța, voalat, că ar exista parlamentari care pot vota Guvernul Cîțu. Ce fac liberalii în toată această nebunie? Asistă la cea mai tembelă decizie a premierului desemnat, aceea de a fugi inexplicabil de propria-i soartă. Absolut jenant!

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri” – așa sună comunicatul sec de presă publicat de Administrația Prezidențială. Nicio explicație logică, nicio declarație, nicio argumentare cât de cât sănătoasă! Doar o palidă argumentație, târzie, pe Facebook, din care ar trebui să înțelegem că liberalii nu voiau guvern, ci anticipate: „Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi”.

Ai zice că acest întreg PNL, în frunte cu Vasile Cîțu, au fost loviți de ceva mult mai cumplit decât CORONAVIRUS! De o alienare totală, la nivel neropsihic! Se pare că un virus enigmatic lovește direct în emisferele cerebrale ale liberalilor și aceștia rămân efectiv fără materie cenușie, fără neuroni, sau cu cel mult un neuron ce li se plictisește de moarte agitându-se prin cutia craniană.

Ce explicație logică ar putea să aibă gestul dement al premierului desemnat Florin Vasile Cîțu? Greu de spus! Din primele calcule, cât de cât cerebrale, ale altora, nu ale liberalilor, deoarece acolo termenul de „cerebral” nu mai are nicio valoare, situația pare să stea cam așa: Supărați că Guvernul Orban nu a mai ajuns la vot, din pricina deciziei Curții Constituționale, liberalii, de comun acord cu părintele lor spiritual Iohannis, au decis să desemneze ca premier pe Cîțu, convinși fiind că toată lumea o să-l trântească la vot. Când au văzut liberalii că există pericolul ca Guvernul Cîțu să fie învestit, au intrat în fibrilații și s-au gândit ce mama dracului fac ei de fapt? Îl lasă șomer pe Orban, ratează alegerile anticipate, riscă să fie doar un guvern de sacrificiu? Și, în aceste condiții, mister Cîțu dă cu palma în rahat și spală putina! Cum adică să ia PNL o asemenea țeapă și să fie cadorisit cu un guvern adevărat? Păi oamenii voiau anticipate, iar Cîțu fusese numit doar la mișto! Adică partidele din Parlament chiar au crezut că un guvern care vine să ceară votul de încredere poate să îl și primească, iar o asemenea judecată este inadmisibilă pentru liberali.

Ce urmează? Păi, e simplu! Un nou circ, o altă nominalizare la mișto, o altă lălăială de audieri de miniștri și o criză politică ce vine să completeze criza CORONAVIRUS. Iar joaca pare să meargă mai departe, în viziunea liberalilor, acești politicieni care așteaptă voturi masive din partea românilor. Dar dacă românii se vor plictisii, măi circarilor triști, de toate combinațiile voastre? Va fi urgie, măi ciudaților! Oricum, este emblematic mesajul prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, scris pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după anunțul dezertării lui Cîțu: „Inadmisibil!”. Eu aș completa, Rareș: „SINISTRU, JENANT, MIZERABIL, DEMENT!”

Citit 1680 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2020 17:16
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

1 comentariu

  • Link la comentariu Alex Duminică, 29 Martie 2020 10:55 postat de Alex

    PNL e in criza mereu. Nu are oameni cu personalitati destul de puternice sa castige 50+%. Tot felul de ciudati care nu si pot justifica veniturile si o turma de "ex" angajati. E o diferenta mare intre omul de rand si lider. In Marea Britanie sa chinuit Theresa May 2 ani sa scoata tara din EU, fara noroc. O femeie adormita si fara carisma. Cum a intrat Boris, un afemeiat si risipitor, dar cu o personaliate mare, totul a devenit posibil.

    PNL il are pe Orban. Un om care a fost angajat 10 ani la o companie pe care nu o stie si a avut o meserie secreta. Om de om. O adverata personalitate care merita sa ia decizii pt oamenii de afaceri din Romania! Am uitat si ce adormila care ne e presedinte. El si prim ministru pusi impreuna nu fac un om intreg. Astia sunt liderii, asta e tara

    Raportează

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…