PENALUL PRIMAR AL ORȘOVEI SE ÎNTOARCE ÎN INSTANȚĂ. ZORNĂIE CĂTUȘELE

Mai în glumă, mai în serios, în preajma primarului Orșovei, Marius Stoica, se aude tot mai clar zornăitul cătușelor! După ce cauza penală aflată pe rolul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin a fost suspendată de două ori, datorită epidemiei de COVID-19, primarul este chemat în fața instanței pe 6 iulie 2020, pentru două infracțiuni de fals intelectual și alte două de uz de fals. Stoica va fi candidatul PRO ROMÂNIA pentru un nou mandat!

La finele anului trecut, primarul municipiului Orșova, Marius Stoica, a fost trimis în judecată, într-un dosar penal pentru comiterea mai multor infracțiuni, precum delapidare, fals intelectual și uz de fals. Dacă va fi găsit vinovat, edilul-șef al Orșovei riscă până la 7 ani de închisoare.

Pe rolul Judecătoriei Orșova, Secția Penală, a fost înregistrat dosarul cu numărul 573/274/2019, ce are ca obiect delapidarea, prevăzută de articolul 295 CP, falsul intelectual, prevăzut de articolul 321 CP și uzul de fals, prevăzut de articolul 323 CP.

În dosar, Marius Stoica apare în calitate de inculpat, parte vătămată fiind UAT Orșova. Pentru acest cumul de infracțiuni grave, edilul șef riscă o pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

„Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”, se arată la articolul 295 din Noul Cod Penal.

Mai exact, într-o prostească acțiune, Stoica a folosit delegaţii de deplasare fictive. În urmă cu peste un an, în presă şi în mediul online au apărut două delegaţii de deplasare la Iaşi, ale primarului Marius Stoica, în două perioade diferite de timp care nu ar coincide cu realitatea. De aici şi suspiciunea că aceste delegaţii au fost de fapt întocmite fictive. Stoica şi-a decontat aceste deplasări şi a încasat nişte bani pe combustibil.

Dosarul revine în forță

După două termene la care procesul s-a suspendat datorită pandemiei de COVID-19, cauza revine în forță pe rolul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, iar primul termen este pe data de 6 iulie 2020. Asta după ce Parchetul a terminat cercetarea penală și l-a trimis în judecată. Totuși, actualul edil-șef, pe numele căruia mai sunt multe alte dosare se pregătește să candideze pentru un nou mandat, din partea PRO ROMÂNIA. Asta după ce PSD l-a aruncat peste bord din propria barcă politică.

Și, evident, că nu se potolește! Recent a comis-o din nou, renunțând, în numele Primăriei Orșova, la dreptul de revendicare a unui teren al domeniului public.

VEZI AICI ÎNTREAGA POVESTE!

Citit 3029 ori Ultima modificare Vineri, 29 Mai 2020 21:30
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…