SENATORUL SIBINESCU INTERVINE PROMPT PENTRU SALVAREA SPITALULUI DIN ORȘOVA

Senatorul PSD Ionuț Sibinescu, membru al Comisiei de Sănătate din Senatul României, a luat atitudine după apelul de salvare a Spitalului Municipal Orșova, lansat de către liderul PSD Orșova, Constantin Popescu. Redăm mai jos, integral interpelarea senatorului.

„În urma aspectelor sesizate de Constantin Popescu, coordonatorul PSD Orșova, și de către consilierii locali ai PSD din Orșova, am adresat o interpelare Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență, în care le-am solicitat să aibă în vedere scoaterea Spitalului din Orșova din categoria spitalelor suport COVID-19. Mi se pare esențiat ca spitalul din Orșova să fie redat spre folosință locuitorilor orașului, dar și tuturor mehedințenilor care suferă de diferite afecțiuni.

Am înțeles necesitatea unor spitale suport COVID-19 pe teritoriul României. Am înțeles, deși cu greu, că în zeci de spitale din România vor fi blocate pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, ignorându-se toți ceilalți bolnavi cronici.

Însă, a trecut perioada stării de urgență. Suntem în stare de alertă, iar nivelul îmbolnăvirilor vedem că este la un nivel scăzut. Vedem tot mai multe măsuri de relaxare, așa cum le spun guvernanții. În aceste condiții, consider că trebuie să redăm cetățenilor accesul normal la spitale. Să renunțăm, acolo unde numărul de îmbolnăviri nu este ridicat sau e aproape zero, la spitalele suport COVID-19.

Este și cazul spitalului din Orșova, cel care de 2 luni de zile a fost declarat spital suport COVID-19, iar de atunci au fost internați doar 4 pacienți infectați, din care 3 s-au vindecat, iar unul se află în stare bună, putând fi transferat la Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean.

Cred că spitalul din Orșova poate fi redat celor care au cu adevărat nevoie de tratament în această perioadă, poate fi redat bolnavilor cronici, cei care au nevoie zilnic de tratament de specialitate. Cei care dețin puterea de decizie, trebuie să aibă în vedere că în Orșova, în Mehedinți, pe lângă problema persoanelor infectate cu COVID-19 avem cetățeni care suferă de alte afecțiuni grave, care au nevoie de asistență medicală de specialitate”.

Citit 1231 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 22:19
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…