Moțiunea de cenzură promisă de opoziție de apropie de punctul culminant. Din Mehedinți doar 2, dintre cei 6 parlamentari, vor vota pentru. Liderul PSD Mehedinți, Aladin Georgescu este convins că moțiunea nu are nicio șansă.

Ce se va întâmpla cu moțiunea? Trece sau nu? Calculele opoziției arată că Guvernul Dăncilă va pica fără probleme, în timp ce PSD este convins că va rezista la guvernare. Într-o declarație publică, președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, a precizat că celor 3 parlamentari mehedințeni ai PSD li se alătură și senatorul Ionuț Sibinescu, cel care s-a afiliat PSD, după ieșirea ALDE de la guvernare.

Testul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă a intrat în linie dreaptă astăzi, odată cu încercarea de citire în Plenul Parlamentului. Moțiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență” a fost depusă pe 1 octombrie, după ce a adunat 237 de semnături. Pe lângă PNL, USR, PMP, PRO ROMÂNIA, ALDE și o parte din grupul minorităților, moțiunea a fost semnată și de patru parlamentari PSD.

Din cei 6 parlamentari de Mehedinți, adică 2 senatori și 4 deputați, doar 2 deputați vor vota pentru adoptarea moțiunii și vorbim aici de Virgil Popescu de la PNL și Alexandru Bălănescu de la PRO ROMÂNIA. Chiar dacă l-au pierdut pe deputatul Bălănescu, social-democrații mehedințeni au recuperat, prin racolarea senatorului ALDE Ionuț Sibinescu. În aceste condiții, împotriva moțiunii de cenzură vor vota senatorii Liviu Mazilu și Ionuț Sibinescu, precum și deputații Vlad Bontea și Alina Teiș.

Dacă în tabăra PNL, optimismul este la cote ridicate, aceștia spunând că speranțele PSD sunt deșarte, de cealaltă parte, liderul PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, declară că opoziția nu va avea succes, iar moțiunea va pica.

Pentru ca Guvernul Dăncilă să cadă la testul moțiunii de cenzură este nevoie de votul a minim 233 de parlamentari, dar și de asigurarea cvorumului de ședință. În acest sens, PSD își va aduce parlamentarii în sală, dar aceștia nu vot participa la vot.

Citit 1064 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2019 11:22
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…