Consilierii sunt decişi să ceară calea extraordinară a revizuirii în legătură cu hotărârea Consiliului Local anulată de Tribunalul Mehedinţi şi procedura de revalidare a consilierilor. Viceprimarul Cornel Folescu vine cu această propunere după ce una din hotărârile atacate dispune reluarea procedurii de validare a consilierilor, iar alta respinge cererea de reluare a procedurii în cazul consilierului local Răzvan Roşca. Cele două decizii ale instanţei sunt contradictorii, acesta fiind motiv de revizuire.


Situaţie ciudată şi fără precedent în Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin! Pe de o parte Tribunalul Mehedinţi a dispus anularea hotărârii de consiliu în care s-au validat toţi consilierii municipali, iar consilierii au fost nevoiţi să reia procedura de validare, iar pe de altă parte acelaşi Tribunal a respins cererea consilierului local PMP Răzvan Roşca de reluare a procedurii de validare în ceea ce îl priveşte. În aceste condiţii, viceprimarul Cornel Folescu spune că există oportunitatea revizuirii, pentru că cele două decizii judecătoreşti de bat cap în cap.

Consiliul Local a pus deja în executare o hotărâre definitivă a instanţei şi a reluat procedura de validare, dar în celălalt dosar Consiliul Local nu este parte în dosar şi prin introducerea revizuirii va deveni parte în cauză, iar cele două procese se vor conexa. Consilierii au votat, aşadar, pentru a-l mandata pe consilierul Ion Giuhat să semneze în numele lor o cerere de revizuire. Singurul consilier care s-a opus a fost Răzvan Roşca.

Lupta prin instanţele de contencios administrativ pare una fără sfârşit pentru consilierii municipali, mai ales că deja pe rolul Tribunalului Mehedinţi mai sunt atacate alte zeci de hotărâri luate anul trecut, imediat după constituire.

Citit 2298 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2017 02:09
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…