Consilierii municipali severineni s-au reunit astăzi în şedinţă extrordinară, pentru a pune în aplicare o sentinţă definitivă a Tribunalului Mehedinţi, prin care se cerea reluarea procedurii de validare a membrilor Consiliului Local, ales în data de 5 iunie 2016. Toţi cei 23 de consilieri locali au primit votul de validare în plenul Consiliului Local, iar în acest fel, cel puţin pentru moment, s-a intrat în legalitate.


Situaţie fără precedent la nivelul forului legislativ local al municipiului Drobeta Turnu Severin! În urma unei hotărâri a Tribunalului Mehedinţi, rămasă definitivă printr-o şedinţă civilă a Curţii de Apel Craiova, din 2 februarie 2017, s-a dispus anularea HCL numărul 2, din 24 iunie 2016 şi reluarea procedurii de validare a consilierilor locali. Ca atare, într-o şedinţă extraordinară, consilierii severineni s-au reunit şi au votat pentru validarea în bloc şi individuală a consilierilor. Şedinţa s-a defăşurat fără incidente şi s-a terminat destul de rapid.

Preşedintele de şedinţă, consilierul liberal Gheorghe Frîntu, a supus la vot validarea fiecărui consilier în parte, în ordine alfabetică, toţi consilierii fiind validaţi, inclusiv Virgil Daniel Popescu, care a demisionat din această funcţie după ce a devenit deputat. Consilierul PMP Gabriela Dobrotă a cerut lămuriri, motivând că odată ce a demisionat din Consiliu, deputatul Virgil Popescu nu mai trebuia validat.

În opinia primarului Marius Screciu, urmează să se vadă dacă vor mai fi hotărâri de consiliu ce vor fi anulate şi se vor analiza din punct de vedere juridic toate variantele legale, pentru ca legislativul local să funcţioneze normal. La rândul său, consilierul Gabriela Dobrotă spune că nu trebuia validat mandatul lui Virgil Popescu, deoarece acesta s-ar afla acum în incompatibilitate.

Scandalul ce a dus la o decizia definitivă a Curții de Apel Craiova, de reluare a procedurii de validare, a izbucnit anul trecut, imediat după şedinţa de constituire a Consiliului Local, şedinţă în care liberalii s-au abţinut de la validarea unui număr de doi consilieri, Mădălina Svobodă şi Andrada Turbat, fără niciun motiv plauzibil. Ulterior, hotărârea de validare a consilierilor, dată în acea şedinţă, a fost atacată, iar magistraţii Tribunalului Mehedinţi au dispus anularea HCL 2, din 24 iunie 2016. Pe rolul aceleiaşi instanţe mai sunt atacate alte zeci de hotărâri, situaţie ar putea perturba serios activitatea Consiliului Local.

Citit 1871 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2017 20:00
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…