Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan dezminte toate zvonurile potrivit cărora Consiliul Local Severin ar fi într-o situație critică după ce Curtea de Apel Craiova a menținut decizia dată de Tribunalul Mehedinți privind reluarea procedurii de validare a consilierilor locali aleși în data de 5 iunie 2016. Cîrjan spune că instanța nu obligă forul local să anuleze cele peste 200 de hotărâri emise din iunie anul trecut și până în prezent, ci doar trebuie reluată validarea consilierilor.


„Sentința spune că se anulează HCL nr. 2, din 24 iunie 2016, iar CL Severin este obligat să reia procedura de validare a consilierilor locali. Asta înseamnă că într-o proximă ședință de CL, ne vom întâlni și, din punct de vedere procedural și doar formal, vor fi validați consilierii locali”, spune, liniștit, viceprimarul Cîrjan despre agitația creată în jurul ecuației juridice din forul legislativ local.

Hotărârea instanței de judecată va fi pusă în aplicare exact așa cum este formulată, adică se va anula HCL 2/24 iunie 2016 și de va relua validarea consilierilor locali. Acesta este punctul de vedere juridic al viceprimarului Severinului, Daniel Cîrjan, cel care nu are niciun fel de emoție cu privire la toate zvonurile false privind dizolvarea sau „aruncarea în aer” a CL Severin.

Reamintim faptul că, în noiembrie anul trecut, Tribunalul Mehedinți a admis plângerea unui grup de consilieri locali împotriva procedurii de invalidare a mandatului a doi consilieri locali și a dispus anularea HCL nr. 2/24 iunie 2016, precum și reluarea procedurii de validare a tuturor consilierilor municipali. În loc să ia act de acea decizie, liberalii a tărăgănat situația făcând un recurs, despre care știau că e mort din fașă, recurs pe care, firește, Curtea de Apel Craiova l-a declarat ca inadmisibil. Situația a creat zeci de speculații că s-ar fi instaurat haosul în CL Severin și că același consiliu ar fi în pragul dizolvării.

Citit 1542 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2017 23:39
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…