CAMPANIA ECOTIC „ORAȘE CURATE” AJUNGE ÎN SEVERIN

În perioada 4 – 8 octombrie 2016, locuitorii orașului Drobeta-Turnu Severin sunt așteptați să predea responsabil spre reciclare deșeurile electrice și electronice. Pornită în luna mai 2016, campania națională „Orașe Curate” este o initiativa a Organizației ECOTIC, dedicată informării, conștientizării, precum și colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) din mediul urban.

Campania a debutat în Botoșani cu rezultate foarte bune (3,4 tone DEEE colectate pe durata campaniei) și va continua, în luna octombrie, în alte trei orașe din România. Pe rând, locuitorii din Drobeta-Turnu Severin, Giurgiu și Motru vor fi informați și încurajați să predea responsabil echipamentele electrice și electronice uzate la punctele de colectare ale partenerilor locali de salubritate.

În Drobeta-Turnu Severin, colectarea se va face la centrul de colectare din Strada Constructorilor, nr. 4 bis, între orele 8:00 – 16:30. Se vor acorda premii instant celor care predau o cantitate cumulată de minim 5 kg DEEE.

ECOTIC s-a bucurat de sprijinul autorităților publice locale, într-o iniţiativă ce continua eforturile organizației de a genera soluţii locale cât mai cunoscute și eficiente în vederea colectării DEEE. Contextul general este unul presant, în condițiile în care, începând din anul 2016, România are o țintă națională obligatorie de colectare DEEE de minimum 40%, ținta pe care ECOTIC o îndeplinește încă de la nivelul anului 2015.

Programul campaniei Orașe Curate, în luna octombrie, este următorul:

• Drobeta Turnu Severin: 4 – 8 octombrie 2016;

• Motru: 10 – 14 octombrie 2016;

• Giurgiu: 10 – 14 octombrie 2016.

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 550 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 90.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii găsiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina Linkedin a Organizației ECOTIC.

Citit 984 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Octombrie 2016 06:57
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…