Consiliul Judeţean Mehedinţi a organizat o conferinţă de presă dedicată finalizării lucrărilor care au avut ca obiect ,,Închiderea depozitelor neconforme de deşeuri din localităţile Baia de Aramă, Strehaia şi Vânju Mare”. Urmăriți declarațiile făcute la conferința de presă, în cele două materiale VIDEO atașate!


Lucrările au fost realizate în cadrul proiectului ,,Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Mehedinţi”, cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu (POS MEDIU), derulat începând cu anul 2013, având o valoare de 97.094.421 lei, din care 72.620.476 lei valoare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Proiectul are ca obiect implementarea unui sistem modern şi eficient de gestionare a deşeurilor la nivel judeţean, care să asigure protecţia mediului, respectarea legislaţiei europene şi creşterea nivelului serviciilor publice.

Proiectul complex include colectarea deşeurilor menajere din gospodării, a deşeurilor din comerţ, industrii şi instituţii publice similare celor menajere, a deşeurilor din grădini şi parcuri, a deşeurilor din pieţe şi a deşeurilor stradale; transportul deşeurilor municipale colectate la cele 4 staţii de transfer ce urmează a fi construite, apoi la noul centru de management al deşeurilor de la Malovăţ; obţinerea de compost din tratarea fracţiei umede (biodegradabile) la noua staţie din Malovăţ şi în mod individual, în gospodăriile din mediul rural; eliminarea rezidurilor la depozitul existent din Drobeta Turnu Severin şi închiderea a trei depozite neconforme existente.

Proiectul a cuprins în programul investițional construirea de staţii de transfer la Orşova, Baia de Aramă, Strehaia şi Vânju Mare; construirea unei staţii de sortare la Malovăţ; construirea unei staţii de compost la Malovăţ; închiderea şi ecologizarea depozitelor urbane neconforme de deşeuri de la Strehaia, Vânju Mare şi Baia de Aramă; achiziţionarea a 5.449 pubele de 120 l, 3.041 pubele de 240 l, 3.434 containere de 1,1 mc, 192 containere tip clopot de 1,5 mc, 17 containere pentru deşeuri voluminoase şi a 12.700 compostoare casnice; achiziţionarea a 9 camioane cu cârlig şi a 15 prescontainere.

Prețuri practicate

În perspectiva derulării activității de colectare a deșeurilor de la populație, după începerea funcționării sistemului integrat de management al deșeurilor, prețurile practicate vor fi unitare la nivelul întregului județ, diferențiate pe mediul urban și mediul rural. Astfel, în mediul urban, colectarea se va face la prețul de 7,85 lei de persoană, iar în mediul rural se va face la prețul de 3,15 lei de persoană.

Citit 2001 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2016 11:42
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…