ZIUA COOPERĂRII EUROPENE LA DROBETA TURNU SEVERIN

În perioada 21 - 23 septembrie 2016, Secretariatul Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, cu sprijinul Primăriei Drobeta Turnu Severin și al Consiliului Județean Mehedinți, organizează evenimentul „Ziua Cooperării Europene 2016” la Drobeta Turnu Severin.

Programul celor trei zile cuprinde mai multe momente:

• 21 septembrie 2016, ora 11.00, Sala „Virgil Ogășanu” din cadrul Palatului Cultural „Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin: conferința de presă dedicată sărbătoririi a 5 ani de existență a Zilei Cooperării Europene, unde vor fi prezentate informații despre programele de cooperare transfrontalieră derulate în zona de graniță româno-sârbă.

• 22 septembrie 2016, ora 16.00, Parcul Traian (Parcul Prefecturii) din Drobeta Turnu Severin: vernisajul expoziției fotografice în aer liber „La granițe, ne dezvoltăm împreună!” - rezultatele obținute de proiectele implementate în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia (2007-2013).

• 23 septembrie 2016, ora 19.30, Parcul Crihala din Drobeta Turnu Severin: concerte susținute de formația Vrelo din Serbia, al cărui stil împletește cântecul tradițional sârbesc cu genuri muzicale noi și formația Pragu´ de Sus, pentru fanii muzicii folk și rock. Alături de cele două trupe, pe scenă vor putea fi urmărite momente-surpriză oferite de Palatul Copiilor din Dr. Tr. Severin.

Ziua Cooperării Europene este organizată în fiecare an, începând din 2012, de Secretariatul Tehnic Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, în parteneriat cu Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România și cu Autoritatea Națională din Serbia (Biroul de Integrare Europeană), pentru promovarea rezultatelor Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia și a noului Program INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Serbia.

Evenimentul se încadrează în inițiativa de comunicare derulată în toate țările Uniunii Europene și țările vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritorială, pentru promovarea colaborării dintre comunitățile locale din zonele de graniță. Pentru anul 2016 a fost ales Municipiul Drobeta Turnu Severin, deoarece este un oraș aflat la confluența culturală dintre români și sârbi, un veritabil pod cultural între România și Serbia. Primul eveniment de acest tip a fost organizat la Timișoara, iar umătoarele la Vârșeț (Serbia), Reșița și Veliko Gradiște (Serbia).

Pentru detalii suplimentare:
Dani Bardos, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  Tel. +40356426360;
www.romania-serbia.net;  http://www.ecday.eu/

La granițe, ne dezvoltăm împreună!

Citit 1150 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Octombrie 2020 22:52
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…