Primăria din Severin a semnat un contract de finanțare, în parteneriat cu un oraș din Bulgaria, pentru o mai bună abordare și gestionare a situațiilor de urgență. Proiectul, ce are ca obiectiv îmbunătățirea managementului comun al riscurilor în zona transfrontalieră, este în valoare de peste un milion de euro și va ajuta la crearea, în municipiul nostru, a unui sistem de alarmare modern.

La Hotelul CONTINENTAL, din Severin, a avut loc cel de-al doilea seminar din cadrul unui proiect transfrontalier, organizat în parteneriat cu Bulgaria și dedicat gestionării eficiente a situațiilor de urgență. Municipiul nostru a semnat, la începutul lunii februarie un contract de finanțare pentru proiectul comun intitulat „Inițiative și soluții comune în abordarea situațiilor de urgență în zona de graniță”. Proiectul are o valoare totală de 1,1 milioane de euro, iar Primăria Severin are ca partener un municipiu din regiunea bulgară Vidin. Prin acest proiect comun, cei doi parteneri vor îmbunătății calitatea managementului situațiilor de urgență în zona de graniță, iar obiectivul major al municipalității severinene este crearea unui sitem ultramodern de alarmare, precum și dotarea unui centru operativ pentru situații de urgență, cu utilaje și echipamente specifice. Seminarul are ca rol să pregătească personalul pentru a gestiona situațiile de urgență.

Pentru Severin, proiectul este binevenit, mai ales că studiile au demonstrat că sistemul de alarmare existent în municipiu este uzat tehnic și nu mai are acoperirea acustică corespunzătoare. Mai mult, centrul operativ pentru situații de urgență va fi dotat cu utilaje și echipamente de ultimă generație.

Citit 2788 ori Ultima modificare Marți, 17 Aprilie 2018 22:55
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…