Turul Raliurilor Legendare 2020: Acropolis

O nouă aventură pentru pasionații automobilismului recreativ! Pentru pasionații, dar mai ales pentru practicanții automobilismului recreativ, anul 2020 vine cu o premieră absolută pentru România: Turul Raliurilor Legendare. Prima etapă din calendarul „competițioanal” este Classic Rally Acropolis Legends.

Proiectul „Turul Raliurilor Legendare” își propune să le ofere pasionaților automobilismului de recreere din România poasibiliatea de a participa la cele mai renumite raliuri din Europa.

Astfel, în calendarul fiecărui sezon competițional, pe lângă etapele programate în România se va regăsi cel puțin o etapă din străinătate, precum Monte Carlo, San Remo, Tour de Course sau altele. Participanții au astfel posibilitatea de a îmbina pasiunea cu turismul de calitate prin vizitarea unor locuri încăracate de istorie automobilistică și nu numai și de a acumula o altfel de experiență competițională.

Turul Raliurilor Legendare 2020: Classic Rally Acropolis Legends

Pentru 2020 noutatea o reprezintă Classic Rally Acropolis Legends, care pentru iubitorii automobilismului reprezintă o adevărată Mecca, mai ales că în forma actuală, raliul, devenit unul de regularitate aduce la start foste glorii ale sportului fie că vorbim despre mărci, modele sau chiar piloți. Experiența de a-i întâlni pe oamenii care au făcut istorie fiind una personal inestimabilă ca valoare sentimentală.

De altfel, și povestea introducerii acestei etape în calendar a izvorât tot dintr-o discuție: „Ideea mi-a venit când, discutând cu un bun prieten care a participat la mai multe ediții ale Mille Miglia mi-a povestit cum cei de la club Bugatti, care luau startul la raliu, se strângeau cu câteva zile înainte ca să facă antrenamente aproape de regiunea unde se desfășoară raliul.” - George Ladopoulos, organizatorul acestei aventuri!

Cum se desfășoară?

Ca mod de desfășurare sunt și aici câteva premiere. Participanții vor avea ocazia să se familiarizeze cu tipologia traseului și să se antreneze într-un Pre-Rally care se va desfășura între 14 și 15 mai. În cele două zile se vor parcurge aproximativ 500km pe probele renumitului Raliu Acropole, de altădată, drumurile fiind acum toate asfaltate. Concurenții se vor putea pregăti astfel ideal pentru raliul principal.

„Serile de 14 și 15 mai vor fi dedicate discuțiilor și instruirii echipajelor românești pornindu-se de la situațiile întâlnite pe traseu, astfel încât experiența acumulată în aceste două zile de Pre-Rally să le ofere competitorilor șanse reale de a obține un rezultat frumos la Acropolis”, precizează Dudi Levente, directorul tehnic!

Vineri, 15 mai, echipajele vor ajunge la Atena unde, de sub poalele străvechii cetăți se va lua startul în raliul propriu-zis, care va însuma aproximativ 900km și se va desfășura pe durata a două zile.

Festivitatea de Premiere și Cina de Gală a Classic Rally Acropolis Legends va avea loc luni, 18 mai la restaurantul clubului natutic din Pireu. Participanții din România vor fi clasați și vor puncta atât la raliul principal cât și separat în Turul Raliurilor Legendare 2020 - recompensându-se astfel performanța lor în toate cele 4 zile.

Participanții se vor împărți în două categorii: Classic (automobile construite până în 1990) și Youngtimer (construite după 1991), iar în cadrul Classic Raaly Acropolis Legends mașinile vor fi încadrate conform categoriilor FIVA.

Citit 3920 ori Ultima modificare Joi, 30 Ianuarie 2020 11:44
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…