Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a reușit să îl convingă pe primul ministru al Guvernului României, să ajute și în acest an Severinul cu o subvenție pentru furnizarea agentului termic. În urma unei discuții cu Mihai Tudose, la Herculane, înainte de ședința Comitetului Executiv Național, primarul l-a convins să ajute orașul.


Dacă până zilele trecute, acordarea unei subvenții pentru asigurarea confortului termic al severinenilor în această iarnă era pusă sub semnul întrebării, situația este pe cale de a fi rezolvată. Primarul Severinului, Marius Screciu, a avut o discuție cu premierul Mihai Tudose despre acest subiect, iar premierul a promis că va găsi o soluție. Singura condiție pusă de primul ministru a fost aceea a identificării unei soluții pe termen lung, pentru ca povestea cu subvenția să nu se mai repete și în anii următori.

Discuția dintre Marius Screciu și Mihai Tudose a avut loc la Băile Herculane, cu o seară înainte de ședința Comitetului Executiv al PSD, desfășurată la Hotelul AFRODITA, vineri, 17 noiembrie 2017, iar la discuție a participat și președintele PSD – Liviu Dragnea. La conferința de presă ce a avut loc după ședință, în prezența lui Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose a răspuns unei întrebări adresate de Tele 2 Drobeta și jurnalmehedinti.ro, referitoare la situația delicată a Severinului și a declarat că va fi găsită o soluție.

„Știți că Severinul are o problemă cu încălzirea și în acest sens ce soluții pot fi găsite?” – a fost întrebarea pusă premierului.

„Am avut o discuție aseară (n.n.: - în seara zilei de 16 noiembrie 2017) cu domnul președinte, cu domnul primar (n.n.: -primarul Marius Screciu), încercăm să găsim o soluție pe termen lung, o rezolvare pe termen scurt, dar și o soluție pe termen lung, altfel la anul vorbim despre exact aceeași problemă și peste doi ani, exact despre aceeași problemă, ceea ce nu este normal”, a răspuns premierul Mihai Tudose.

La rândul său, primarul Marius Screciu a precizat că populația nu va plăti prețul integral, de 450 de lei, pentru o gigacalorie, ci un preț ce va fi subvenționat de municipalitate, de 250 de lei, la fel ca și cel de anul trecut. De asemenea, primarul nu vrea să considere rezultatul discuției cu premierul și cu șeful PSD ca pe o victorie și spune că victoria adevărată va fi atunci când va găsi o soluție pe termen lung pentru încălzirea municipiului Drobeta Turnu Severin, iar această soluție va fi găsită în cel mai scurt timp.

Datornicii nu vor primi căldură!

Totodată, reprezentanții Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică au anunțat faptul că, la ora actuală a fost sistată în oraș furnizarea agentului teric către un număr de 32 de asociații de proprietari. Măsura a fost luată din cauza datoriilor uriașe înregistrate.

Asociațiile care nu au căldură din cauza datoriilor sunt: Asociația nr. 34, 1 Mai 2000, 10, 106 A, 106 B, 106 C, 110, 119, 13, 134, 27, 28, 3 Crihala, 37, 59 A, 66, 71 A, 78 E, 9 Nufărul, Babeș 73 S1, Bloc B1 Doctor Babeș, R8 scara 5, BV-total, Crișan 72-total, G 90 Gușiță-total, J1, J2- Crihala total, Kiseleff A8-scara 2-total, M.V. 3.7.5. total, Preuzinală bloc 1 și 2 total, F4-total, scara 5 Independența-A8 Gr.Fl. și asociația de proprietari Unirea.

Citit 3878 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017 20:15
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…