Cele două cazane de la ROMAG TERMO au fost repornite, iar caloriferele severinenilor încep să se încălzeazcă în următoarele 24 de ore. Reţeaua de agent termic primar a fost încărcată, iar temperatura va ajunge la parametrii normali. Furnizarea efectivă a căldurii din punctele termice a început miercuri după-amiază. Angajamentul asumat de primarul Marius Screciu, de a furniza agent termic de la începutul lunii noiembrie a fost respectat. SPAET avertizează, însă, că rău-platnicii nu vor primi căldură.

Cazanele închiriate de la foata termocentrală de la Halânga au fost repornite, rețelele de agent termic sunt deja încărcate, iar temperatura apei este în creștere. Până miercuri după amiază caloriferele severinenilor racordați la rețeaua centralizată de furnizare se vor încălzi. De fapt, așa cum spun specialiștii de la Termo, miercuri dimineaţă temperatura a ajuns la parametrii normali. Căldura a ajuns prima dată în nordul orașului, undeva către dimineață, iar până la ora 17.00, dacă nu vor fi avarii, tot municipiul va avea încălzire.

„Mâine dimineaţă (n.r. 2 noiembrie) va începe furnizarea agentului termic şi către şcoli şi spitale. Suntem în parametrii pe care ni i-am propus, sperăm să nu mai apară probleme majore în ceea ce privşte frunizarea căldurii din cauza avariilor, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Reţeaua este veche, noi pe timpul verii am executat mai multe lucrări de întreţinere astfel încât să nu mai avem probleme,” a precizat Marius Screciu, primarul Severinului.

„În această după-amiază, începând cu ora 17.00 vom furniza de la punctele termice căldură către apartamente. La început va fi căldură doar în partea de nord a oraşului, iar mai apoi va ajunge în tot oraşul,” a dat asigurări ferme Constantin Săceanu, director S.PA.E.T.

Municipalitatea a precizat ferm că prețul pe care îl va plăti populația va fi și în acest an tot de 250 de lei pe gigacalorie. „Populația va plăti - 250 lei/ gigacalorie, municipalitatea oferă o subvenţie de peste 200 lei/gigacalorie. Concret, prețul plătit de populație este 212,50 lei/Gcal, cu TVA, pe circuitul secundar şi 130,88 lei-Gcal,cu TVA, pe circuitul primar”, a precizat conducerea SPAET.

Repornirea termocentralei de la Halânga şi frunizarea agentului termic odată cu data de 1 noiembrie a fost un angajament pe care executivul primăriei şi l-a asumat şi de care a reuşit să se ţină. Se evită astfel situaţia apărută iarna trecută atunci când, furnizarea căldurii s-a făcut cu întârziere, din cauza problemelor legate pe de o parte de finanţare, iar pe de altă parte de neîndeplinirea angajamentului asumat de reprezentanţii Alfa Ground Solutions în ceea ce priveşte construcţia unui nou modul termic pentru oraş. Dacă populația are deja căldură din prima zi a lunii noiembrie, la școli și spitale, căldura va ajunge pe 2 noiembrie.

Cea mai mare problemă care persistă încă este cea a datoriilor mari pe care unele asociații de proprietari le au către furnizorul de agent termic. Pe de altă parte, în oraş sunt mai multe asociaţii care nu au semnat contractul de furnizare a agentului termic. În aceste zile se duc negocieri astfel încât să nu existe asociaţii care să nu fie în situaţia de a nu primi căldură din cauza datoriilor. Totuși, atât primarul cât și conducerea SPAET au atras atenția că nu se va furniza căldură acolo unde nu s-au plătit datoriile anterioare.

„Căldura va trebui plătită aşa cum se plătşte curentul electric şi telefonia mobilă. Noi nu avem bani să funcţionăm decât dacă încasăm de la populaţie. Am pornit furnizarea agentului termic, funcţionăm fără niciun fel de probleme în luna noiembrie şi începutul lunii decembrie, apoi avem nevoie de încasări. Dacă nu încasăm riscăm să închidem căldura,” a mai declarat Constantin Săceanu, director S.PA.E.T.

Municipalitatea din Drobeta Turnu Severin susţine plata gigacaloriei consumată de populaţie, astfel încât oamenii să plătească gigacaloria la acelaşi preţ ca şi anii trecuţi. De asemenea, municipalitatea a făcut demersuri pentru a primi subvenția guvernamentală și există semnale că aceasta va fi aprobată.

Citit 5042 ori Ultima modificare Vineri, 03 Noiembrie 2017 17:23
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…