Primarul Severinului, Marius Screciu, ia prima atitudine publică faţă de comunicatul de presă transmis de EURO INSOL, lichidatorul judiciar al RAAN, potrivit căruia, datorită unui litigiu comercial între RAAN şi Complexul Energetic Oltenia, în urma căruia conturile RAAN pot fi blocate, severinenii ar putea rămâne fără agent termic. Screciu spune că nu este normal să se mai vină în discuţie cu alte datorii decât cele puse la masa credală, dar dacă instanţele judecătoreşti vor decide altfel, va fi o mare problemă.


Un comunicat de presă transmis recent de lichidatorul judiciar al RAAN, EURO INSOL, dădea o veste sinistră severinenilor şi anume faptul că aceştia ar putea să rămână fără agent termic. „În data de 08 februarie 2017, Judecătoria Drobeta Turnu Severin a admis contestaţia la executare formulată de Societatea Complexul Energetic Oltenia şi a dispus continuarea executării silite împotriva Regiei Autonome pentru Activități Nucleare pentru suma de 125.776.169,53 lei. Hotărârea pronunţată are ca efect poprirea conturilor Regiei Autonome pentru Activități Nucleare, având drept consecință imposibilitatea continuării producerii agentului termic pentru Municipiul Drobeta Turnu Severin”, se arăta în acel comunicat. Screciu spune, însă, că nu este normal să se întâmple așa ceva, deocamdată nu sunt probleme şi situația se va rezolva.

CITESTE ȘI IPOTEZĂ ȘOCANTĂ: SEVERINUL RĂMÂNE FĂRĂ CĂLDURĂ

Dacă totuşi instanţele judecătoreşti vor dispune altfel şi RAAN va fi executat, problema poate deveni una delicată. Acum, cele două cazane funcţionează pe contractul de energie electrică de la RAAN şi dacă aceasta nu mai poate plăti energia electrică, atunci se poate produce un blocaj care să conducă la stoparea furnizării agentului termic către populaţie.

„Pentru a nu pune în pericol continuarea alimentării cu energie termică a celor 5 spitale, 37 de instituții de învățământ în care își desfășoară activitatea peste 19.000 de copii și elevi, 30.000 de locuințe în care trăiesc aproximativ 100.000 de locuitori, 250 de agenți economici, a tuturor autorităților și instituțiilor publice locale, deconcentrate, precum și cele aparținând Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Justiției, lichidatorul judiciar a formulat chiar a doua zi apel, solicitând totodată și suspendarea hotărârii în cauză”, se mai arăta în comunicatul de presă transmis de EURO INSOL.

Citit 1867 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Februarie 2017 18:22
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…