Finanțarea unității de management al apei grele, stocate la ROMAG PROD, rămâne în continuare sub semnul întrebării. Vicepreședintele Comisiei pentru Industrii și Servicii, din Camera Deputaților, deputatul Virgil Popescu a susținut în plen un amendament, care a fost respins la vot. În schimb, deputatul PSD Vlad Bontea spune că liberalii nu au înțeles nimic și că finanțarea vine în scurt timp.


„Din păcate majoritatea PSD+ALDE a respins și în plen acest amendament”, scrie Virgil Popescu pe contul său de Facebook, după ce acuză faptul că voturile nu s-au numărat corect.

Deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Daniel Popescu, a postat pe contul său de socializare, intervenția din plenul Camerei Deputaților în care și-a susținut amendamentul privind alocarea sumei de 15 milioane de lei unității de management a apei grele, de la Severin. Deputatul liberal, care este și vicepreședinte al Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, susține că și senatorul PSD Liviu Mazilu ar fi votat pentru, dar votul său nu a fost numărat corespunzător de președintele de ședință. „Domnilor de la PSD, vă rog votați acest amendament vital pentru economia românească!”, a spus Popescu de la tribuna Camerei Deputaților.

Deputatul liberal de Mehedinți s-a arătat foarte critic față de atitudinea de nepăsare a parlamentarilor și a scris pe contul său de Facebook: „Din păcate majoritatea PSD+ALDE a respins și în plen acest amendament. Ii mulțumesc d-lui senator Liviu MAZILIU care a votat amendamentul cu toate ca președintele de ședință nu a dorit să numere votul dânsului la voturi pentru. Este o bătaie de joc ce se întâmplă la dezbaterea legii bugetului”.

În schimb, deputatul PSD Vlad Bontea spune că va exista finanțare, în maxim o lună și jumătate, pentru unitatea de management a apei grele, dar numai după ce se va înființa o autoritate care să se ocupe de apa grea de la ROMAG TERMO, amendamentul depus de Virgil Popescu neavând sustenabilitate.

La ROMAG PROD se află stocată, în acest moment, o cantitate de apă grea ce valorează circa 1,3 miliarde de lei și care trebuie conservată în condiții optime, pentru a nu se deprecia. Mai mult, alocarea de bani este vitală pentru cei aproape 100 de salariați care au grijă de această avuție a statului român.

Citit 1451 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2017 19:50
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…