Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a vorbit, într-o conferință de presă, despre asigurarea confortului termic în oraș și despre furnizarea apei calde către populația racordată la rețea. Primarul asigură severinenii că vor avea și apă caldă, de la 1 decembrie 2016, dar și de faptul că rețeaua de distribuție a agentului termic funcționează în parametri normali, cu excepția câtorva avarii, pentru care cere oamenilor înțelegere și promite că vor fi remediate în timp foarte scurt.


Problema furnizării agentului termic în Drobeta Turnu Severin a fost rezolvată, iar rețeaua de distribuție funcționează la parametri normali. De asemenea, agentul termic este și el la parametri normali, astfel că problema încălzirii este considerată rezolvată. Este asigurarea venită chiar de la primarul municipiului Severin, Marius Screciu, care a precizat că totul este în grafic, cu excepția câtorva avarii ce vor fi remediate rapid.

Primarul mai spune că apa caldă încă nu este furnizată populației, deoarece trebuie pornit și cel de-al doilea cazan pe păcură, închiriat de la ROMAG TERMO, dar că apa caldă va veni cu siguranță până cel târziu 1 decembrie 2016. De asemenea, o serie de avarii au dat mari bătăi de cap municipalității, în demersurile acesteia de a asigura confortul termic la toate locuințele severinenilor, una dintre cele mai grave fiind la punctul termic din zona blocurilor ANL.

„Am ajuns cu agentul termic la parametrii pe care ni i-am propus, suntem în grafic, în perioada următoare pornim și cel de-al doilea cazan și atunci vom oferi și apă caldă, în jurul datei de 1 decembrie, pentru că sunt câteva lucrări tehnice pe care dorim să le facem în bune condiții să nu avem probleme toată iarna. În acest moment, toate punctele termice din Severin sunt deschise, excepție făcând zona Aluniș, unde avem trei avarii, pe care foarte repede le vom rezolva, mai avem și alte avarii, la case, în total, astăzi, 21 decembrie, avem 19 avarii. Am o singură rugăminte la severineni, să dea dovadă de înțelegere, pentru că noi vom rezolva absolut toate problemele”, a declarat primarul Marius Screciu.

Prețul gigacaloriei, la populație va fi de 250 de lei cu TVA cu tot

Primarul Severinului a anunțat și prețul pe care populația îl va plăti pentru gigacalorie, în această iarnă. Acesta este de 250 de lei/gigacalorie, cu TVA inclus. Practic, față de anul trecut, gigacaloria va fi mai scumpă cu circa 50 de lei, în condițiile în care prețul ei real este de 400 de lei, diferența de la 250 la 400, fiind suportată, sub formă de subvenție, de către municipalitate.

„Noi am făcut un preț de 400 de lei, fără TVA, s-ar putea el să mai scadă, el va fi aprobat în ședința Consiliului Local, dar cetățenii vor plăti 250 de lei pe gigacalorie, inclusiv TVA, față de anul trecut fiind mai scump cu circa 50 de lei pe gigacalorie”, a precizat Marius Screciu. Prețul este sensibil mai mare în acest an, deoarece combustibilul folosit nu mai este cărbunele, ci păcura.

Nu mai crede nimeni în promisiunile ALFA GROUND

Întrebat ce mai spun cei de la ALFA GROUND și dacă aceștia încă mai continuă să promită că vor furniza căldură, primarul Marius Screciu a explicat faptul că este sceptic în această privință.

„Informațiile sunt contradictorii, eu mi-aș dori ca noua centrală să furnizeze agent termic, dar sunt sceptic în acest moment pentru că mai sunt foarte multe lucruri de făcut. Eu aștept, în orice moment când ei vor putea furniza o parte din agentul termic promis, îl vom prelua și distribui către populație. Ei încă nu au dat drumul, dar nici acum nu înțeleg de ce ne-au încurcat cu acele contestații și a trebuit să creăm o stare de nemulțumire în rândul populației”, spune Marius Screciu.

Citit 1309 ori Ultima modificare Marți, 22 Noiembrie 2016 16:48
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…