Sindicaliștii de la ROMAG PROD au cerut o întâlnire cu parlamentarii de Mehedinți, mediată de prefect, pentru a-și transmite durerea către aleșii lor. Au primit în schimb, sfaturi tehnocrate de la deputatul Rodin Traicu și aroganțe. „Strategia actuală prevede că apa grea nu interesează, pentru că nu se mai fac Grupurile 3 și 4 de la Cernavodă”, îi „încurajează” Traicu pe cei care au grijă de apa grea, cu stomacul gol.


În cadrul unor discuții desfășurare la ședința extraordinară a Comisiei de Dialog Social, convocată recent de prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, sindicaliștii de la SLI ROMAG, afiliați BNS, au solicitat plata salariilor restante pe ultimele șase luni ale angajaților de la Romag Prod, precum și elaborarea unui act normativ derogatoriu de la ordonanțele de urgență care reglementează unele măsuri privind asigurarea cantităților de apă grea pentru unitățile 1 - 4 de la Centrala nuclearo-electrică Cernavodă, în sensul că în mod excepțional SN NUCLEARELECTRICA SA să poată achiziționa direct de la RAAN o cantitate de 6 tone apă grea. De asemenea, aceştia au mai solicitat crearea de urgență a unei entități care să asigure operațiunile de depozitare și menținere a proprietăților fizico-chimice a cantităților de apă grea aflate în stoc la Romag Prod. Liderii de sindicat prezenți la ședință, inclusiv prim-vicepreședintele BNS – Ioan Pisc, au solicitat parlamentarilor sprijinul în promovarea, prin interpelare la ministerele de resort, a unor acte normative și modificări legislative privind contractul de custodie al stocului de apă grea de la ROMAG Prod și constituirea entității de management a apei grele.

Dintre cei 7 parlamentari mehedințeni (3 senatori și 4 deputați), doar 2 s-au prezentat la întâlnirea cu cei care, deși fac foamea de 7 luni de zile, au grijă ca de ochii din cap de o avuție a statului român: un stoc de apă grea în valoare de 1,2 miliarde lei. Deputatul PSD – Rodin Traicu și senatorul PNL – Marius Bălu sunt cei doi parlamentari care au avut curiozitatea de a asculta păsurile acestor oameni, acum pe final de mandat.

Dintre cei doi parlamentari, Rodin Traicu este cel care a ieșit în evidență cel mai mult, venind cu tot soiul de argumente tehnice și cu aura unei exepriențe despre care a ținut să le amintească în permanență celor prezenți, la care s-a mai adăugat și o aură de aroganță politică din care cei prezenți ar fi trebuit să înțeleagă că au probleme pentru că, pe de o parte, a crăpat USL, iar pe de altă parte, pentru că nu mai există la guvernare partidul de suflet al domnului Traicu, PSD-ul. Cu alte cuvinte, Rodin Traicu, cel care a fost director general al RAAN și care i-a amăgit pe salariații RAAN, în campania din 2012, că vor lucra fericiți până la adânci bătrâneți la apă grea, a venit acum să le explice celor ce au grijă de apa grea, neplătiți de 7 luni, cum că România nu mai are nevoie de apă grea și că el s-ar fi zbătut să nu fie chiar așa, dar nimeni nu l-a ascultat.

Aroganța politică cu care Rodin Traicu a venit la întâlnire poate fi văzută, mult mai bine, în materialul video, plasat la începutul articolului.

 

Citit 2301 ori Ultima modificare Luni, 17 Octombrie 2016 23:19
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…