Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a efectuat o vizită de control pe șantierul noii centrale termice care ar trebui să asigure încălzirea municipiului, după ce RAAN a intrat în faliment. Chiar dacă lucrările sunt avansate, iar ritmul acestora este mai alert decât în vară, edilul-șef le-a spus reprezentanților firmei constructoare că nu crede în finalizarea în timp util a lucrărilor și că își rezervă dreptul de a lua în calcul și o altă alternativă, pentru ca severinenii să nu sufere de frig la iarnă.


Pe șantierul centralei termice în cogenerare, ce se construiește după ce firma ALFA GROUND a încheiat un contract cu Primăria Severin, în mandatul primarului Constantin Gherghe, se lucrează acum într-un ritm mult mai alert decât ne obișnuiseră constructorii, până mai acum câteva luni. Deși constructorul promite că în luna noiembrie este pregătit să predea la cheie noua investiție, astfel încât Severinul să fie încălzit prin această nouă metodă, în lipsa agentului termic furnizat tradițional de ROMAG TERMO, municipalitatea are grave îndoieli că acest lucru este posibil.

Primarul Marius Screciu a vizitat șantierul, la orele dimineții de vineri, 23 septembrie 2016, și a discutat cu proiectantul și constructorii. Aceștia i-au prezentat pașii făcuți în ultima perioadă și chiar echipamentele montate, explicându-i faptul că acum au obținut și o linie de credit care le va permite să lucreze într-un ritm mult mai alert și chiar să dubleze efectivul forței de muncă de pe șantier. Este adevărat că, la fața locului, au început să răsară o parte din echipamentele necesare și depozitele de apă tratată și apă dedurizată, dar încă se lucrează la tot felul de fundații și la depozitul de păcură și nimic din ceea ce se vede pe șantier nu dă prea mari speranțe de finalizare în timpul scurt care a mai rămas până în noiembrie, luna în care va fi necesară încălzirea locuințelor severinenilor, dar și spitalele și instituțiile de învățământ. Primarul i-a întrebat, la modul cel mai sincer, pe constructori dacă sunt convinși că vor termina lucrările și dacă noua centrală va fi pusă în funcțiune până măcar cel târziu 10 noiembrie, dacă nu 1 noiembrie, iar reprezentanții firmei contractante au explicat faptul că fac tot posibilul pentru a se ține de promisiune și a putea furniza energie termică municipiului, în această iarnă.

Primarul Screciu nu mai crede în promisiuni

Imaginile de pe șantier sunt destul de puțin promițătoare, chiar dacă activitatea a intrat într-un ritm alert și chiar dacă muncitorii lucrează de zor. Primarul a fost informat că firma a obținut și un împrumut de la bancă pentru a putea lucra și că în zilele următoare vor fi angajați câteva zeci de muncitori. De asemenea, reprezentanții constructorului au mai spus că echipamentele au început să sosească, iar unele deja s-au montat. Cu toate acestea, primarul Marius Screciu nu pare dispus să creadă în promisiunile firmei și spune că nu poate risca să se bazeze pe ipoteza ca centrala să fie ridicată atât de repede, încât să existe capacitatea necesară încălzirii municipiului în această iarnă.

„Dacă atunci când nu se lucra și erau doar doi muncitori și un paznic aici, am venit și am atras atenția că această investiție este sub semnul întrebării, nu pot să nu observ că în acest moment, într-adevăr, se lucrează cu zeci de muncitori, sunt lucruri care efectiv se văd, dar îmi rezerv dreptul de a folosi și varianta alternativă pe care noi am găsit-o deja. Bine ar fi să termine dumnealor și să nu fim noi nevoiți să folosim această variantă alternativă, dar sunt sceptic, iar funcția pe care o ocup mă obligă să fiu sceptic și să caut varianta alternativă, pentru că nu pot lăsa severinenii în frig în această iarnă”, a declarat Screciu, imediat după vizita pe șantier. „Mi-aș dori să avem căldură de la dumneavoastră în luna noiembrie și să vă respectați contractul cu noi, dar sunt sceptic și îmi rezerv dreptul de a lua calcul și o altă alternativă!”, i-a spus primarul Marius Screciu reprezentantului firmei constructoare, Răzvan Rizea.

Constructorul promite în continuare: „Veți avea căldură la iarnă!”

Deși primele lor echipamente vor sosi începând cu 25 octombrie 2016, constructorul debordează de un optimism chiar maladiv. „Toate echipamentele necesare sunt contractate, trebuie să sosească luna viitoare, iar acum vom avea și banii necesari pentru a le achita. Veți avea căldură de la noi în această iarnă. În prima fază, grăbim lucrul pentru a da drumul la căldură și până în luna februarie vom demara lucrările și la faza a doua, adică centrala pe cogenerare de 100 Mw”, a explicat reprezentantul firmei constructoare, Răzvan Rizea.

Citit 2642 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2016 21:33
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…