ÎNCĂ O SĂPTĂMÂNĂ DE AGONIE LA RAAN

Data de 31 mai 2016 a fost una așteptată cu mult interes de creditorii Regiei Autonome pentru Activități Nucleare, dar și de severineni. La termenul de astăzi, Curtea de Apel Craiova a judecat trecerea în faliment a Regiei aflate în insolvență din 2013. Instanța se pronunță pe 7 iunie.


Magistrații de la Curtea de Apel Craiova vor pronunța soluția în acest caz în data de 7 iunie 2016, atunci când vom afla dacă RAAN va intra definitiv în faliment sau i se va mai prelungi agonia în insolvență, situație greu de prevăzut, având în vedere că din insolvență nu există decât două ieșiri: spre redresare economică sau spre faliment și lichidare.

Falimentul iminent al RAAN a fost amânat, la începutul lunii februarie 2016, când autoritățile statului au reușit la limită suspendarea temporară a lichidării RAAN, după ce Tribunalul Mehedinţi a decis în data de 28 ianuarie ca aceasta să intre în faliment. De fapt, nu a fost o victorie, ci doar o amânare pentru că Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin şi Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică au intervenit în instanţă, îngroziți de perspectiva ca severinenii să rămână fără agentul termic furnizat prin Termocentrala de la Halânga, mai ales că anul 2016 este unul electoral.

Tribunalul Mehedinţi a declarat în data de 28 ianuarie falimentul RAAN, unitate deţinută de stat prin Ministerul Energiei şi aflată în insolvenţă din 2013, iar Societatea Euro Insol, controlată de avocatul Remus Borza, a fost numită atunci temporar lichidator judiciar. Procedura de faliment a fost solicitată de către Comitetul creditorilor.

Decizia Tribunalului Mehedinţi a fost atacată cu apel de către administratorul judiciar şi cel special, aceştia cerând iniţial instanţei o suspendare a falimentului până când Guvernul va prelua apa grea aflată pe stoc. Între timp, Guvernul a uitat cu totul de apa grea de la Romag Prod, un stoc în valoare de peste 1,2 miliarde de euro.

Citit 1440 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2016 19:00
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…