MARIUS SCRECIU „PIEȚELE ȘI TÂRGURILE TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ DESCHISE”

Producătorii și comercianții, care își desfășoară activitatea și își vând produsele în piețele din Drobeta Turnu-Severin sunt revoltați. Piețele care funcționează în spații închise ar putea fi închise începând de luni, 9 noiembrie. Primarul Marius Screciu a luat atitudine și a propus menținerea piețelor deschise.

„Se propune suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în Hotărârea 52, publicată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Municipalitatea caută soluții, pentru a nu închide activitatea producătorilor, al căror singur venit este vânzarea de legume și fructe.

„Am inițiat și avut, în cadrul zilei de azi, o întâlnire cu cetățenii și producătorii și comercianții din Piața Mircea cu privire la decizia Guvernului României de a închide târgurile și piețele. Ca urmare a acestor consultări, am propus să menținem deschisă Piața Mircea cu asigurarea măsurilor de funcționare în condiții speciale pentru limitarea răspândirii pandemiei în comunitatea noastră. Astfel: vor exista căi distincte de intrare și de ieșire; purtarea măștii de protecție va fi obligatorie, atât pentru comercianți, cât și pentru vizitatori; vor fi aplicate marcaje de distanțare socială (păstrarea distanței de 2 m între persoane), se va efectua periodic dezinfecția suprafețelor, precum și a intrărilor în piața agro-alimentară. Fac un apel, în continuare, la respectarea distanțării fizice, purtarea măștilor de protecție în spațiile închise și aglomerate, dezinfectarea mâinilor și pe cât posibil limitarea contactului cu suprafețele comune, pentru a vă proteja sănătatea dumneavoastră și a celor dragi.”, declară primarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, Marius Screciu.

În schimb, activitatea piețelor agroalimentare în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară, este permisă. De altfel, și marile lanțuri de magazine, care funcționează exclusiv în spații închise, își pot continua activitatea fără nici o restricție.

Citit 1267 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 17:08
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…