Marian Jean Marinescu : „Trebuie măsuri care să ducă atât la redresare economică, cât și la protejarea mediului”

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a participat la videoconferința organizată de Comisia de Sănătate și Mediu, la care a luat parte și vicepreședintele Comisie Europene, olandezul Frank Timmermans. În cadrul acestei videconferințe, discuțiile au fost corelate cu situația economică actuală și cu măsurile de redresare economică propuse de Comisia Europeană pentru statele membre.

„Discuțiile s-au axat mai ales pe ceea ce se va întâmpla cu Pactul Ecologic. Și asta pentru că sunt două opinii în acest moment. Una merge pe varianta continuării modificării Planului de punere în aplicare, iar a doua opinie se referă la faptul că, acum, toate resursele ar trebui îndreptate către redresarea economică. Și atunci Pactul Ecologic ar trebui lăsat puțin deoparte. Discuțiile s-au desfășurat în Comisia de Mediu, unde majoritatea coordonatorilor sunt pe linia “facem orice doar să reducem emisiile”. Așadar, nu este o Comisie care să încerce să echilibreze situația. Vicepreședinte Comisie a spus că ar trebui să meargă Pactul Ecologic înainte, însă, trebuie să se țină cont și de planul de redresarare economică pe care Comisia îl va prezenta luna viitoare. Plan de măsuri care ar trebui să conțină și măsuri pentru eventuala atingere a țintelor din Pactul Ecologic”, a explicat deputatul european Marian Jean Marinescu.

Legea Europeană a Climei, un subiect controversat

Pe aceeași agenda a discuțiilor s-a mai aflat un subiect controversat, propus de către Comisia Europeană: Legea Europeană a Climei. Legea se află în Parlamentul European. Principalele ținte sunt 2030 și 2050. Pentru 2050, europarlamentarul Marinescu spune că nu există foarte multe discuții, pentru că se încearcă să se ajungă la neutralitate, din punct de vedere al emisiilor de CO2. Însă, pentru ținta din 2030 există o problemă.

„În acest moment, Comisia are un studiu de impact, realizat la cererea Grupului PPE. Și pot să spun că acest studiu s-a făcut la cererea și cu contribuția mea pentru că a fost o discuție foarte puternică, în toamna anului trecut pe acest subiect și eu am solicitat studiu de impact, inclusiv pe locurile de muncă. Pentru că erau foarte mulți care doreau reducerea cu 55% ale emisiilor, dar nu știau cum să se facă lucrul acest lucru. În propunerea Comisie, în Legea Climei, se prevede ca în momentul în care Comisia va avea studiul terminat, să vină cu un act delegat în care să se menționeze ținta. Sunt colegi în PE care susțin că nu trebuie să mai așteptăm studiul și să punem direct ținta. Ceea ce vreau să vă spun este că aici vor discuții. Evident că trebuie să acordăm prioritate redresării economice. Dar, trebuie să ții cont și de ceea ce ți-ai propus din puncte de vedere al protecție mediului. Nu este foarte complicat. Această criză ne-a arătat și ce înseamnă să nu ai loc de muncă și să nu ai din ce să-ți asiguri traiul zilnic. Așa că trebuie să le corelezi pe toate”, a subliniat europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

Citit 1519 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2020 18:23
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…