ȘOCANT: Bugetul DGASPC Mehedinți ajunge doar pentru două luni

SEMNAL DE ALARMĂ! GUVERNUL ORBAN A ALOCAT A ŞAPTEA PARTE DIN BUGETUL NECESAR PENTRU FUNCŢIONAREA LA NIVEL MINIM A DIRECŢIEI GENERALE DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI MEHEDINŢI. Banii direcției ajung doar pentru două luni!

Schimbarea Guvernului a adus şi modificări ale opticii bugetare, iar în momentul de faţă sunt probleme grave în ceea ce priveşte gestionarea bugetului pentru anul 2020. Guvernul Orban alocă foarte puțin bani sistemului de protecţie socială. Banii alocaţi pentru funcţionarea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi ajung doar pentru plata salariile angajaţilor timp de două luni. „Situaţia este una foarte dificilă şi, din păcate, ne confruntăm cu o realitate cruntă, iar sumele alocate prin Legea Bugetului de Stat nr. 5/2020 vor pune pe butuci Protecţia Copilului din Mehedinţi”, atrage atenția președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Şi ca lucrurile să fie și mai dificile, guvernanţii au mai decis ca banii alocaţi prin Legea Bugetului să nu mai poată fi mutaţi dintr-un trimestru în altul, astfel că, până la o eventuală rectificare bugetară, ce nu poate fi mai devreme de luna iunie 2020, Consiliul Judeţean Mehedinţi va trebui să asigure atât salariile celor aproape 1.000 de oameni cât şi hrana beneficiarilor pentru ca aceştia să nu aibă de suferit din cauza lipsei banilor. Soluţiile, oricare ar fi ele, sunt imposibile atâta timp cât Direcţiei i s-au alocat doar 10.500.000 lei, adică a şaptea parte din bugetul solicitat (87.000.000 lei) necesar funcţionării la nivel minim a instituției. Am purtat discuţii atât cu directorul D.G.A.S.P.C. Mehedinţi cât şi cu şefii de centre şi am ajuns la concluzia că suntem în imposibilitatea de a acoperi diferenţa de bani de care Direcţia ar avea nevoie. Vom analiza serios situaţia şi vom încerca cu orice preţ să găsim o cale de mijloc astfel încât oamenii să nu sufere în faţa nepăsării Guvernului PNL”, a scris Aladin Georgescu, pe contul său de Facebook.

Citit 1028 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…