Centrul Local de Combatere a Bolilor, convocat în ședință extraordinară, după ce încă două cazuri de pestă porcină africană s-au descoperit la porcii mistreți. (declarații, în VIDEO!)

Astăzi s-a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor în ședință extraordinară, ca urmare a confirmării suspiciunii de pestă porcină africană la un porc mistreț vânat în Fondul de vânătoare nr. 29 Punghina (în focarul deja existent) și la un porc mistreț găsit mort în Fondul de vânătoare nr. 32 Corlățel, în urma analizelor efectuate de laboratorul specializat din Craiova.

„În cadrul ședinței s-au stabilit principalele măsuri ce trebuie luate în acest caz, s-a prezentat și s-a dezbătut Planul de măsuri privind lichidarea focarului de pestă porcină africană din Fondul de vânătoare nr. 32 Corlățel și prevenirea răspândirii bolii în localitățile învecinate și județ”, a precizat prefectul Cristinel Pavel. Apoi, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, unde a fost aprobat acest plan de măsuri.

Citit 1116 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

1 comentariu

  • Link la comentariu Alex Marți, 14 Ianuarie 2020 22:56 postat de Alex

    Foarte interesant cum o boala care nu are nici o legatura cu tara noastra, loveste in 2 mistreti in mijlocul padurii. Ar avea logica ca un porc domestic sa o ia mancand ceva ce contine virusul, dar nea caisa mistreul, asa din senin lovit de o boala africana?

    Raportează

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…