Încep controalele financiare la Asociațiile de proprietari din Severin. Este anunțul făcut astăzi de primarul Marius Screciu și de președintele Corpului Experților Contabili. Mulțimea de reclamații și de nereguli sesizate de severineni trebuiau să aibă un ecou, iar comisia de control instituită cu ceva timp în urmă își începe activitatea. Controalele vor fi drastice! (VEZI CE SPUNE PRIMARUL - VIDEO!)

Mult anunțatele controale financiar contabile la asociațiile de proprietari din Severin vor începe în zilele următoare. Avalanșa de sesizări venite pe adresa municipalității, discuțiile purtate la audiențele ținute de primar, dar și nemulțumirea din ce în ce mai mare a severinenilor au determinat administrația locală să ia măsuri drastice. Primarul Marius Screciu anunța cu ceva timp în urmă că a încheiat un contract cu Corpul Experților Contabili și contabilior autorizați din Mehedinți pentru efectuarea controalelor financiare. Acum a venit momentul ca o comisie special mixtă instituită de Primărie să treacă la treabă și să ia la puricat asociațiile una câte una. Controlul va avea drept consecințe activități de indrumare, corectare a erorilor și, după caz, chiar de sesizare a organelor de cecetare penală, dacă sunt descoperite fraude majore.

Președintele CECCAR Mehedinți, a precizat că în timpul controalelor vor fi analizate aspecte cu privire la situația economico-financiară a elementelor de activ și de pasiv ale asociațiilor, a mijloacelor bănești, disciplina financiară, utilizarea documentelor prevăzute de lege, plata obligațiilor către bugetul de stat, soldurile furnizorilor și alte aspecte.

Totuși, municipalitatea nu vrea numai să controleze la sânge asociațiile de proprietari, ci și să ajute la corectarea unor situații și prevenirea altora. În acest sens, vor fi organizate cursuri de specializare pentru președinții asociațiilor de proprietari.

În ultimii ani, fraudele și neregulile de la asociațiile de proprietari din Severin se țin lanț, iar oamenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de modul în care banii lor sunt gestionați. Mulți dintre președinții acestor asociații au ajuns pe mâna poliției, însă lucrurile sunt mult mai grave la multe alte asociații, unde încă nu s-au făcut controale.

Citit 2583 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2019 15:39
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…