MEHEDINȚIUL, JUDEȚUL SĂRĂCIEI

Județul Mehedinți se află printre cele mai sărace județe din România - alături de Teleorman și Vaslui. Realitatea este confirmată de cifre. Totuși, la Consiliul Județean Mehedinți nu se vede această realitate întunecată.

Județul Mehedinți a ajuns pe ultimele locuri din țară la barometrul de sărăcie, alături de Teleorman și Vaslui. Realitatea este confirmată de cifre. O privire asupra Produsului Intern Brut pe cap de locuitor relevă faptul că cele mai scăzute niveluri erau în 2017, conform Comisiei Naționale de Prognoză. Astfel, în Vaslui vorbim de 4.343 euro, în Botoșani de 4.701 euro, în Olt de 5.615 euro, iar în Mehedinți și Teleorman, PIB-ul pe cap de locuitor este 5.402 euro. Mult mai grav este faptul că nici nu s-a făcut nimic pentru a se ieși din starea de sărăcie.

O demonstrează și cifrele care au fost alocate ca ajutor social, care au crescut anual. în județul Mehedinți s-au alocat urmatoarele sume:

2012 s-au alocat 12.225.199 lei;
2013 s-au alocat 15.421.915 lei;
2014 s-au alocat 19.131.513 lei;
2015 s-au alocat 19.617.659 lei;
2016 s-au alocat 21.998.321 lei;
2017 s-au alocat 21.797.720 lei.

„Deși cei de la PSD dețin puterea în județ nu au fost în stare să pregătească o strategie prin care Mehedințiul să depășească stadiul de sărăcie, dar de promis au promis multe. Mai aveau puțin și spuneau că pe Dunăre va curge și lapte și miere. Însă minciuna are picioare scurte. Așa că ar fi timpul, măcar din mândrie, să facă ceva pentru a nu lăsa ca județul să fie pe același loc rușinos cu Teleormanul”, scrie deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Daniel Popescu, pe contul său de Facebook.

La Consiliul Județean Mehedinți, situația nu se vede cu aceeași unitate de măsură. Pe site-ul instituției, la capitolul Geografie și statistici, aflăm că avem o industrie înfloritoare și chiar mai producem energie electrică în termocentrala de la Halânga, deși aceasta s-a închis demult:

„Din punct de vedere economic în judet exista importante capacitati de productie în domeniul constructiilor navale, de vagoane, de prelucrare a lemnului, de fabricare a produselor anorganice, de fabricare a mobilierului din lemn, a celulozei si a hârtiei, a confectiilor textile, industriei alimentare, capacitati de extragerea carbunelui si de producere a energiei electrice (hidro si termo)”, scrie pe site-ul CJ Mehedinți, la secțiunea Geografie și statistici.

Județul Mehedinți este unul dintre cele mai frumoase zone din România și, deși are un potențial turistic și economic uriașe, nimeni nu mișcă un deget pentru a face din acest colț de țară ceea ce merită. Preocupările Consiliului Județean mehedinți sunt cu totul altele, iar dezastrul economic și demografic se accentuează alarmant.

Citit 5829 ori Ultima modificare Joi, 19 Iulie 2018 17:07
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…