Tele 2 Drobeta a prezentat, în ediția de știri din 21 august 2017, o anchetă despre cum nu se dă dusă „generăleasa” din scaunul de șefă a învățământului mehedințean: „Inspectorul școlar general, Mirela Pintea Enea, continuă seria abuzurilor chiar și după demiterea din funcție! Înlăturată, vineri, din funcție, prin ordin al ministrului Educației, Pintea a convocat, în week-end, câțiva apropiați din inspectorat, în încercarea de a-și șterge urmele faptelor care au condus la demiterea sa. În acest fel, însă, Pintea se afundă și mai rău în ilegalități, situație în care ar putea să plece și cu dosar penal din funcție”. VIDEO cu ancheta TELE 2, deasupra!


Probabil cel mai abuziv inspector scolar general pe care l-a avut Mehedintiul, Mirela Pintea Enea, continua sirul infractiunilor, chiar si dupa demiterea sa din functie. Vineri, ministerul Educatiei a emis ordinele prin care 13 inspectori scolari generali au fost schimbati din functii, din cauza unor grave abateri descoperite in activitatea lor.Plecarea din functie ar urma sa se produca, efectiv, peste 15 zile, insa, adica atunci cand expira perioada de preaviz.

In loc sa isi puna cenusa in cap si sa realizeze ca profesorii din Mehedinti nu pot fi condusi la nesfarsit de o amatoare ajunsa conjuctural in fruntea invatamantului, Pintea Enea se afunda si mai mult in seria abuzurilor comise in fruntea inspectoratului. Asa ca, in weekend, si-a chemat cativa apropiati de acasa, in incercarea disperata de a inlatura cateva dintre motivele care au condus la schimbarea ei din functie.

Printre acestia si informaticianul inspectoratului, Victor Severineanu, in incercarea de a antedata pe site-ul institutiei publicarea declaratiilor de avere ale inspectorilor. Acesta fiind si unul dintre multele motive invocate de minister pentru schimbarea din functie a Mirelei Pintea Enea.

Numai ca lucratura este atat de stravezie, inca aproape te bufneste rasul cand se constata cine a condus invatamantul din Mehedinti in ultimii ani. Pentru a scapa de consecintele legii 10, care prevede ca obligatorie publicarea la timp a declaaratiilor de avere, statisticianul institutiei, la ordinul Mirelei Pintea, a falsificat data publicarii, sustinand ca documentele ar fi fost postate in data de 26 iulie 2016.Numai ca atat de mare le-a fost disperarea, incat au publicat si declaratiile unor inspectori care nu erau in functie la acea data. Spre exemplu, Marian Butusina a ajuns inspector in urma cu aproximativ o luna.Numaai ca in varianta Mirelei Pintea, acesta avea declaratia de avere postata in luna iulie a anului 2016. Asadar, cu aproximaativ un an inainte de a ajunge in institutie. Situatie, asadar, mai mult decat penibila si care confirma ca buna decizia ministerului a o inlocui din functie pe Pintea Enea.

Pana la decizia de demitere din functie, Mirela Pintea Enea a fost implicata in nenumarate scandaluri, fiind acuzata de lucruri extrem de grave in activitatea pe care o deruleaza- de la falsificarea dosarului de concurs la participari ficvtive in proiecte europene si chiar banuieli ca si-ar fi insusit ilegal banii unor inspectori.

Citit 4268 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2017 11:54
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…