realitateademehedinti.net: CASTELUL PLEȘA POATE FI RESTAURAT

Într-o comună prăfuită din zona de câmpie a județului Mehedinți, zace în uitare și continua degradare de mai bine de trei decenii Castelul Pleșa, construit în stil neoclasic, în urmă cu 136 de ani.

În ciuda vechimii, frumusețea răpitoare a interiorului s-a păstrat vie. Consiliul Județean Mehedinți a luat o decizie istorică ce ar putea duce la salvarea lui. Având un statut juridic destul de ambiguu, dar și un destin tragic, clădirea de patrimoniu cultural de la Obârșia de Câmp ar putea fi restaurată și întrodusă în circuitul istoric, după preluarea ei de către Muzeul Regiunii Porților de Fier.

citește continuarea pe realitateademehedinti.net

Citit 3112 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…