Asigurarea de viață nu se face doar în caz de deces. Tipuri de asigurări de viață și situații în care este indispensabilă

Atunci când ne proiectăm viața în viitor, ne place să privim un film cu happy-end: ne facem o familie, creștem copii, avem meseria pe care ne-o dorim și un salariu satisfăcător, iar la bătrânețe ne creștem nepoții și avem un trai bun.

Este filmul pe care și-l dorește fiecare pentru el și familia lui, însă viața poate fi imprevizibilă și se poate schimba radical într-un fel în care nu ni l-am fi imaginat vreodată. Iar exemplele din jurul nostru sunt semnificative și, din nefericire, din ce în ce mai multe.

În toate topurile europene, România ocupă de la an la an locuri fruntașe la frecvența accidentelor auto, soldate cu mulți morți si mulți răniți. Nici accidentele de muncă nu sunt puține la noi. În plus, lipsa prevenției în sănătate poate genera îmbolnăviri grave, care necesită spitalizări îndelungate, pierderea capacității de a munci sau chiar invaliditate până la sfârșitul vieții.

Astfel de situații, în care filmul romanțat al vieții noastre se întrerupe brusc și nu mai putem face nimic din ce făceam înainte, ba mai mult, devenim povară pentru ceilalți membri ai familiei, pot fi greu de acceptat și de gestionat. Iar dacă și situația financiară este una care ne pune probleme, suferința este cu atât mai greu de îndurat.

Și, deși dintre toate tipurile de asigurare, o asigurare de viață este cel mai dificil de făcut, pentru că trebuie să iei în calcul probabilitatea că ți se poate întâmpla ceva grav, inclusiv deces, totuși, o astfel de poliță poate fi rezolvarea multora dintre dificultățile prin care trece cineva atunci când se află într-o situație dificilă în viață.

Asigurarea de viață nu numai că te susține cu tratamente, spitalizare și aparate care să te ajute să supraviețuiești în caz de accident sau invaliditate, dar poate fi și un ajutor de care are atâta nevoie o familie în cazul unui deces.

Asigurarea de viață nu acoperă doar decesul - care este primul lucru care îți vine în minte când te gândești la această poliță, ci poate fi o gură de oxigen și un real ajutor în situații de sănătate dificile, când nevoie de bani este mare.

Asigurările de viață oferite de Leader Team Broker acoperă o plajă largă de situații și pot avea o componentă de economisire, de investiții, pentru accidente sau pentru copii. Asigurarea de viață poate acoperi riscul de deces, riscul invalidității temporare sau permanente, imposibilitatea de a munci, cazurile de spitalizare în urma unor boli sau accidente, intervențiile chirurgicale sau riscul de boli grave, arsuri, fracturi sau loviri care limitează capacitatea de a munci.

Tipuri de asigurări de viață:

Asigurare de viață și protecție - acoperă riscurile de îmbolnăvire, accidentare și deces. Este produsul cel mai potrivit dacă vrei ca familia ta să primească despăgubiri în cazul în care treci printr-o situație de mai sus. Această poliță nu acoperă și cheltuielile de spitalizare și tratament, pentru că pentru astfel de situații se încheie o asigurare de sănătate.

Asigurare de viata și investiții - este soluția cea mai bună atunci când vrei ca banii tăi să producă alți bani. Astfel, prin intermediul unei astfel de asigurări, o parte din bani vor fi investiți în instrumente financiare ca acțiuni, obligațiuni, care vor oferi randamente bune, în timp ce cealaltă parte din bani va putea fi folosită drept despăgubiri în cazul unor evenimente nefericite. Pentru rezultate optime, banii investiți ar trebui menținuți pe termen lung, însă în caz de deces, familia poate folosi și această sumă.

Asigurare de viață cu economisire - este o poliță asemănătoare asigurării de viață cu investiții, însă banii sunt doar economisiți, nu și investiți. Beneficiul acestei asigurări este acela că tu alegi câți bani economisești și te protejează atât prin asigurare, cât și prin faptul că te disciplinează să pui bani deoparte pentru bătrânețe.

Asigurare de viață și accidente - este o poliță care te asigură în cazul unor accidente de muncă sau casnice și-ți oferă un sprijin financiar atunci când ai cea mai mare nevoie.

Asigurare de viață pentru copii - este o asigurare care se adresează părinților care vor să creeze un instrument investițional pentru copii, care le garantează acestora o sumă de bani la maturitate.

Pachetele de asigurări de viață pot fi personalizate în funcție de nevoile și particularitățile fiecăruia în parte, iar consultanții Leader Team Broker sunt disponibili în permanență pentru a oferi cele mai bune soluții.

Citit 943 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 14:23
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…