Tu știi cum să alegi covoarele potrivite pentru casa ta? Află acum!

Începând de la intrarea în casă și până în dormitor, fiecare covor transmite un mesaj despre personalitatea celui care locuiește acolo. Calitatea covorului, modul în care se combină cu elementele de mobilier, felul în care se evidențiază pe gresie sau parchet, dar și modelul adaptat fiecărei încăperi – toate acestea au ceva de spus despre tine.

Iată care sunt pașii de urmat în alegerea covorului, astfel încât el să lase o impresie plăcută și să îți completeze armonios designul locuinței!

1. Stabilește bugetul

Primul punct pe listă și cel mai important, mai ales dacă ți-ai propus să alegi un produs de calitate, este să stabilești de la bun început o sumă minimă și una maximă. Cel mai bine este să nu te grăbești și să investești într-un covor ușor de întreținut, pe care să îl poți păstra cât mai mult timp. Dacă nu dispui încă de suma necesară pentru ceea ce îți dorești, este mai bine să economisești pentru o perioadă. Astfel, te asiguri că investiția ta va fi una durabilă.

2. Ia în calcul gradul de uzură la care va fi expus covorul

Desigur, există o mare diferență între zonele mai circulate (intrarea în casă, holuri) și cele mai puțin circulate (dormitoarele). În mod evident, acolo unde se circulă mai mult, este nevoie de materiale mai rezistente la uzură. Cu atât mai mult dacă ai și copii sau animale de companie.

3. Alege materialul potrivit

Materialul ideal este acela care să-ți convină și ca textură, să fie și plăcut la atingere, dar și rezistent și practic. Nu uita că, la un moment dat, covorul va necesita și curățare!

Care sunt cele mai des folosite materiale pentru covoare și ce caracteristici au acestea?

● Lâna

Foarte populare printre iubitorii de materiale naturale, covoarele din lână sunt foarte rezistente, călduroase, atenuează zgomotele și contribuie la reglarea umidității dintr-o încăpere. Principalele inconveniente sunt următoarele: se pot decolora în timp, dacă sunt expuse direct la lumina soarelui și atrag moliile.

● Mătasea naturală

De departe cea mai costisitoare, mătasea este un material rezistent, dar și foarte plăcut la atingere, luxos și de efect. Până acum, toate încercările specialiștilor de a crea în laborator o fibră asemănătoare au eșuat. În schimb, fibra de mătase ar putea fi folosită în viitor în domenii high-tech și ar putea salva milioane de vieți.

● Sisalul, cânepa, iuta și alte fibre vegetale

Covoarele din fibre vegetale sunt în trend datorită aspectului modern și rezistenței lor. Deși sunt de efect, au o textură dură, aspră și sunt mai potrivite pentru zonele în care mergi mai rar în picioarele goale. În general, pentru acest tip de materiale, paleta de culori este redusă, unele dintre ele fiind rezistente la pete, dar și la vopsire. Cele mai multe sunt în tonuri de bej.

● Nailonul (poliamida)

Dintre materialele sintetice, nailonul este cel mai rezistent. Este foarte folosit și pentru mochetă, nu doar pentru covoare. Poate fi plasat chiar și sub piesele de mobilier, pentru că își poate recăpăta forma inițială.

Poliesterul

Este foarte popular pentru că are o textură asemănătoare cu cea a lânii, dar este mai rezistent la pete.

Polipropilena

Cel mai ieftin dintre materialele sintetice, polipropilena se simte moale la atingere și rezistă, de asemenea, la pete, în afară de cele uleioase.

Desigur, pe piață sunt disponibile și combinații între materialele enumerate mai sus, însă cele mai bune covoare pentru casa ta vor fi acelea care vor îmbina utilitatea cu esteticul, astfel încât să îți dea o senzație de confort, dar să-ți impresioneze și musafirii. Poți găsi o gamă variată pe Homelux.ro, potrivite pentru orice stil de design și gusturi.

După ce te-ai hotărât ce material și ce textură vei alege, ia în calcul și pe ce tip de podea îl vei amplasa. Spre exemplu, dacă ai o casă răcoroasă, cu podea de gresie sau piatră, este indicat să alegi materiale de tipul lânii, care este mai călduroasă. În acest caz, la fel de indicate sunt și covoarele din blană sau piele naturală.

Sursa foto: Pixabay.com

Citit 800 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Iulie 2021 22:35
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…