Vacanță cu rulota: 4 lucruri de care trebuie sa ții cont

Vacanțele cu rulota sunt printre cele mai frumoase pentru că oferă libertate, creează senzația de aventură și ajută în procesul destresării. Cu rulota sunteți mai aproape de natură, iar experiența călătoriei este diferită de o vacanță la hotel. Cu toate acestea, în plecările în care alegeți această variantă de transport și cazare este important să fiți atenți la anumite aspecte esențiale unei bune desfășurări.

Care sunt lucrurile de care trebuie ținut cont în vacanțele cu rulota?

Starea bateriei

Cel mai important element care trebuie verificat, ce ține de starea tehnică a rulotei este bateria. Pentru a avea o călătorie cât mai lungă și cât mai plăcută, bateria trebuie să fie în cea mai bună stare.

De foarte multe ori, din simplele verificări nu se pot anticipa problemele bateriei de pe parcursul călătoriei. Cel mai indicat este să porniți la drum cu una nouă, pe care o puteți comanda acum de la un magazin specializat.

Trebuie să aveți grijă, în cazul în care achiziționați o baterie nouă, ca aceasta să aibă o putere suficient de mare, de minimum 100 Ah. Bateriile special create pentru rulote pot fi găsite pe site-ul sorgeti.ro.

Asigură bunurile strict necesare

O rulotă este ca o casă în miniatură, motiv pentru care ea trebuie să asigure satisfacerea principalelor nevoi. Asigurați-vă că sistemul sanitar funcționează și că aveți în componența lui tot ce este necesar. La fel și în cazul sistemului de bucătărie, trebuie să verificați butelia pe gaz să nu aibă scăpări, sau dacă mașina de gătit este electrică, asigurați-vă că nu dă rateuri.

Este indicat să vă aprovizionați bine atunci când vine vorba de bunuri strict necesare, însă nu faceți stocuri de produse pentru că vor încărca inutil rulota.

Alege din timp locurile de camping

O vacanță cu rulota înseamnă spațiu restrâns motiv pentru care se simte nevoia cât mai multor opriri. Acestea nu se pot face oriunde și este indicat să se realizeze, în spații special amenajate pentru că acolo se pot găsi băi, spații de gătit cu grătare sau simple locuri de odihnă în aer liber.

În afara campingurilor, staționarea cu rulota este mai dificilă de realizat. Trebuie verificate înainte locațiile pentru că multe nu permit staționarea cu rulota.

Dacă alegeți să călătoriți înspre vest, în țările vecine și chiar mai departe, țineți cont de faptul că în multe dintre ele, staționarea cu rulota în zonele din afara campingurilor, este ilegală.

Verifică starea vremii

Pentru că nevoia opririlor și dificultatea realizării acestora în anumite locuri, au fost menționate la punctele anterioare, este bine de știut faptul că vremea vă poate influența foarte mult călătoria.

Verificați cu atenție prognoza meteo atunci când planificați călătoria și creați un plan secundar cu puncte de oprire în cazul vremii nefavorabile.

Ca în orice călătorie și în cea cu rulota trebuie să planifici, să te informezi și să îți faci un bagaj consistent. Verificare stării tehnice a rulotei, verificarea vremii și a locurilor care permit staționarea sunt și ele foarte importante. Așadar, ține cont de cele patru puncte și te vei putea bucura de o vacanță memorabilă cu rulota.

Sursă foto: freepik.com

Citit 834 ori Ultima modificare Luni, 28 Iunie 2021 14:15
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…