AGERSORUL PRIMARULUI STOICA, ELIBERAT

Florin Martinescu, presupusul agresor al primarului municipiului Orșova, Marius Simion Stoica, a fost eliberat la câteva ore după ce fusese reţinut. Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova a revocat ordonanţa de reţinere emisă pe numele celui care l-ar fi agresat pe primar într-o staţie PECO din Orşova. Primarul Stoica susţinea luni seara că a fost atacat de Florin Marinescu, iar acesta l-ar fi amenințat cu cuțitul. Pentru că anchetatorii nu au găsit indicii clare ale unei agresiuni, Martinescu a fost eliberat şi pus sub control judiciar.


Luni seara, Poliţia Orşova a a instrumentat o cauză ce avea să devină celebră şi mediatizată de toate televiziunile centrale şi de toate canalele media şi de socializare. Mai exact, primarul Marius Stoica s-a plâns că a fost agresat şi ameninţat cu moartea într-o benzinărie de Florin Martinescu, ba chiar că acesta din urmă l-ar fi ameninţat cu un obiect ascuţit, probabil un cuţit. După ce a fost audiat mai bine de 6 ore, pe numele lui Florin Martinescu a fost emisă o ordonanţă de reținere pentru 24 de ore, pentru agresiune și tulburarea ordinii publice urmând ca procurorii să-l prezinte în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Stoica era foarte speriat la ieşirea de la audieri, situaţie ce a dat o puternică notă de gravitate evenimentului, ce-i drept, fără precedent la Orşova.

Din ceea ce am aflat ulterior, pe surse, se pare că agresiunea nu s-ar fi confirmat pe deplin, oamenii legii fiind nevoiţi să constate că nu prea existau probele incriminatoare necesare pentr a-l trimite după gratii pe Florin Martinescu. Astfel, sursele noastre spun că la câteva ore după ce s-a emis ordonanţă de reţinere pentru presupusul agresor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova a revocat această ordonaţă, situaţia fiind una foarte rar întâlnită în practica judiciară penală. Se pare că pe înregistrările ridicate din benzinăria în care a avut loc altercaţia, nu se văd scene violente care să convingă procurorii de temeinicia acuzaţiilor. Ca atare, Florin Marinescu a scăpat doar cu o măsură de control judiciar.

Despre întâmplarea de la Orşova IPJ Mehedinţi comunica ieri următoarele: „Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, urmând ca la data de 14.02.2017 să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova cu propunere corespunzătoare”.

Am solicitat un punct de vedere oficial din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, însă răspunsul nu face nicio referire la motivele revocării ordonanţei de reţinere. Totuşi procurorii confirmă faptul că Florin Martinescu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

„Faţă de cerererea transmisă pe e-mail de TELE 2 Drobeta prin care se solicit, în temeiul dispoziţiilor Legii nr. 544/2001, precizări referitoare la "motivele revocării ordonanţei de reţinere dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova cu privire la suspectul Martinescu Florin" vă comunicăm următoarele: la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova se află în curs de urmărire penală cauza privind pe suspectul MARTINESCU FLORIN GHEORGHE cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută şi sancţionată de dispoziţiile art. 193 alin. 1 Cod penal; - cu privire la motivarea Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova ce a stat la baza dispoziţiei de revocare a ordonanţei de reţinere emisă de organul de cercetare penală în data de 13.02.2017 menţionăm că aceste informaţii nu fac parte din categoria celor de interes public ce intră sub incidenţa dispoziţiilor art. 1 lit. b din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, ci se încadrează în prevederile art. 12 lit. e din acelaşi act normativ”. (SURSA: comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova)

Citit 2632 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2017 16:44
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…