Primarul municipiului Orșova, Marius Simion Stoica, a fost victima unui atac în stil mafiot, după o ședință de Consiliu Local în care înaintase un proiect care să deblocheze criza salubrizării. El a fost atacat de un interlop, într-o stație PECO, unde intrase pentru a-i cumpăra fiului său un suc. Agresorul, Florin Martinescu, cunoscut în Orșova pentru atacurile violente asupra mai multor persoane publice în ultimii ani, l-a imobilizat pe primar și l-a amenințat, probabil, cu cuțitul spunându-i că dacă nu se potolește îl omoară. Martinescu a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.


Primarul municipiului Orșova, Marius Stoica, a trecut prin clipe de groază după ce a fost atacat de un individ cunoscut pentru antecedentele sale cu violență și pentru amenințările aduse în ultimii ani mai multor persoane publice locale. Luni, 13 februarie 2017, cu cinci minute înainte de ora 18.00, în timp ce se afla în incinta stație ROMPETROL de la intrare în Orșova, pentru a-i cumpăra fiului său un suc, primarul Marius Stoica s-a trezit prins de gât de către interlopul Florin Martinescu, care i-a pus probabil un cuțit la gât și l-a amenințat cu moartea. Speriat, primarul s-a smuls din strânsoare și a sunat la Poliția Locală și la 112.

Sosiți la fața locului, polițiștii l-au dus pe Martinescu la sediul Poliției Orșova, unde a fost audiat mai bine de 5 ore. Și primarul Stoica a fost chemat la poliție, unde a depus o plângere împotriva agresorului. Mașina lui Florin Martinescu a fost percheziționată, iar la audieri a fost chemat și un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți. De asemenea, la Poliția Orșova au sosit un echipaj DPIR și unul al Jandarmeriei. Aproape de miezul nopții, pe numele lui Florin Martinescu a fost emis un mandat de reținere pentru 24 de ore, urmând ca procurorii să-l prezinte în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

La ieșirea de la audieri, primarul Marius Stoica a povestit clipele de groază prin care a trecut: „Terminasem ședința de Consiliu Local și m-am dus la ROMPETROL pentru a cumpăra un suc băiețelului meu. Am luat sucul și imediat după ce am plătit, din stânga mea a venit Florin Martinescu, cunoscut pentru acțiunile sale de intimidare, m-a amenințat, m-a tras de haine, m-a îmbrâncit și apoi m-a scos afară din incintă, mi-a strâns gâtul cu mâna și mi-a pus ceva la gât, nu am văzut exact ce, pentru că eram cu capul sucit, probabil un cuțit. Mi-a spus – potolește-te dracului că te omor! – și când am auzit asta m-am speriat foarte tare, m-am zbătut și am reușit să mă eliberez din strânsoare. Am intrat în magazin și am sunat la 112”.

Întâmplător sau nu, ședința de Consiliu Local de la care venea primarul Stoica a avut pe ordinea de zi un subiect destul de delicat pentru operatorul privat de salubritate, FLORICOLA SA și anume un proiect de HCL pentru înființarea în cadrul Primăriei a unui serviciu propriu de salubrizare, asta după ce de aproape o lună în Orșova operatorul nu mai ridică gunoiul pe motiv că municipalitatea nu a dat curs solicitărilor sale de dublare a tarifelor pentru populație și agenții economici. „Sper să nu aibă legătură cu ședința de consiliu în care am propus înființarea serviciului de salubritate în cadrul Primăriei. Eu sper să nu fie așa. Las organele abilitate să cerceteze. Nu vreau să fac nicio speculație că acest individ care m-a agresat ar fi sub influența unui anumit personaj de aici”, a declarat primarul Stoica.

Totuși, Stoica a povestit faptul că în urmă cu circa două săptămâni același Florin Martinescu i-a pus cuțitul la gât consilierului municipal PSD Petre Pătășanu, pe care l-ar fi avertizat să nu îl mai susțină pe primar, ci pe Popescu Constantin, patronul FLORICOLA SA. „Am aflat de la viceprimarul Aurelian Trușcă faptul că a mai existat un incident similar cu consilierul local Pătășanu Petre, care tot așa a fost amenințat, cu cuțitul la gât, să stea de o parte să nu mă susțină pe mine, să îl susțină pe domnul Popescu! Cam asta i-a transmis Martinescu, domnului consilier Pătășanu, tot așa strâns de gât și tot așa amenințat cu un cuțit!”, a declarat Marius Stoica. Dacă facem legătura cu avertismentul dat primarului („Potolește-te că te omor!”), imediat după o ședință de CL sensibilă, agresorul pare să aibă o comandă fermă în spate, dar veridicitatea acestor ipoteze va fi stabilită doar de către anchetatori.

Un interlop cu pata pusă pe demnitari

Florin Martinescu, cunoscut în Orșova ca un om violent și agresiv, mai are la activ câteva isprăvi asemănătoare. În anul 2012, în campania electorală pentru alegerile locale ar fi amenințat cu sabia un deputat. Prin anul 2013, consilierul local Adrian Cican spune că tot Martinescu s-ar fi aflat la originea încercării de a i se incendia autoturismul, în miez de noapte. De asemenea, în urmă cu două săptămâni, în prezența viceprimarului Aurelian Trușcă, interlopul Florin Martinescu l-a amenințat cu cuțitul la gât pe consilierul PSD Petre Pătășanu, în fața liceului la care este director.

După mai bine de 6 ore de audieri, Florin Martinescu a fost reținut pentru 24 de ore, pentru agresiune și tulburarea ordinii publice, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunerea corespunzătoare, motivul fiind acela că deja constituie un real pericol public.

Iată comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean:

"La data de 13.02.2017, ora 1759, Poliţia Municipiului Orşova a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 39 ani, din municipiul Orşova, cu privire la faptul că în timp ce se afla într-o staţie peco din localitate a fost agresat şi ameninţat de un bărbat de aceeaşi vârstă din Orşova. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că partea vătămată a fost prinsă de gât cu mâna dreaptă a agresorului şi ameninţată, fără a-i preciza motivul. Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice, fiind reţinută pentru 24 de ore şi introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, urmând ca la data de 14.02.2017 să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova cu propunere corespunzătoare".

Citit 5361 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2017 15:08
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…