IPOTEZĂ ȘOC: FLORICOLA SE MUTĂ LA STREHAIA?

Potrivit unor surse care au dorit să își păstreze anonimatul, FLORICOLA SA, societatea care a deținut timp de 10 ani, în concesiune, serviciul public de salubrizare al municipiului Orșova, ar putea ajunge să facă același lucru în orașul Strehaia. Serviciul de salubrizare de acolo a fost scos la licitație la finele lunii iulie și procedurile de achiziție sunt în derulare. Patronul Floricola SA, Constantin Popescu, neagă această informație și spune că nu este interesat de Strehaia.

Potrivit unor informații de ultimă oră, venite pe surse, se pare că societatea care a deținut, timp de 10 ani, în concesiune, serviciile publice de salubrizare și de apă-canal, ar dori să se mute la Strehaia. Sursele noastre spun că FLORICOLA SA ar fi depus o cerere de ofertă pentru licitația care se desfășoară la Strehaia în vederea delegării gestiunii serviciului public de salubrizare.

Pe data de 21 iulie 2016, Consiliul Local al orașului Strehaia a adoptat Hotărârea nr. 14/2016, privind organizarea serviciului de salubrizare publică a orașului Strehaia, în gestiune delegată, și scoaterea la licitație. În mod normal, procedurile ulterioare, declanșate după adoptarea HCL, durează cel puțin 40 de zile, ceea ce înseamnă că licitația este aproape.

În ceea ce privește societatea FLORICOLA SA , aceasta se pare că va participa la licitație și, având în vedere experiența acumulată la Orșova, dar și situația incertă a contractului de salubrizare deținut cu municipalitatea din Orșova, ar putea avea cele mai mari șanse de a câștiga.

Patronul FLORICOLA SA dezminte orice fel de intenție de a participa la vreo licitație la Strehaia, pentru serviciul public de salubrizare și susține că nu este interesat de nicio altă localitate din județ, în afară de Orșova, unde va lucra „până în anul 2031”, bazându-se pe „elemente de Drept Constituțional”. „Nu mă interesează nicio altă localitate din județ. La Orșova voi rămâne cu contractual, până în anul 2031!”, a răspuns Constantin Popescu, invocând în sprijinul optimismului său Constituția României: „Totul se supune Constituției , inclusiv contractele comerciale, fie și publice!”.

FLORICOLA SA a concesionat serviciile publice de salubrizare și apă-cana în anul 2006, pe vremea când era primar al Orșovei Constantin Negulescu. În luna septembrie 2016, cele două contracte de delegare a gestiunii celor două servicii publice au fost reziliate de către Consiliul Local Orșova, după ce în prealabil o comisie de anchetă și analiză a verificat respectarea celor două contracte. În ceea ce privește salubrizarea, FLORICOLA SA mai poate lucra doar până la data de 5 octombrie 2016, iar în ceea ce privește alimentarea cu apă și canalizare, prestarea serviciului se va mai putea face, după rezilierea contractului, doar până la data de 1 ianuarie 2017.

Citit 2405 ori Ultima modificare Vineri, 14 Octombrie 2016 22:52
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…