Consiliul Județean Mehedinți a primit vizita delegației oficiale a Ambasadei Turciei la București, întrevederea fiind prezidată de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Din delegația autorităților turce a făcut parte Ambasadorul Republicii Turcia în România, Excelența Sa Füsun Aramaz, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci - Güven Güngör (TIAD), Naci Kanbay - membru al Consiliului Director TIAD, Sever Raşid - Secretar General adjunct TIAD, Darjan Panfil – TIAD, Eunice Snop - ofițer presă și protocol Ambasada Turciei. Din partea autorităților locale și județene, la întâlnire, alături de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, au participat cei doi vicepreședinți (Ramona Cupă și Ionică Negru) și administratorul public al județului, Codruța Rogoveanu. Delegația Primăriei Drobeta Turnu Severin a fost formată din primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu și viceprimarul Daniel Cîrjan.

Discuțiile s-au purtat în contextul dezvoltării Parteneriatului Strategic dintre România și Turcia, care anul acesta împlinește 10 ani.

În cadrul întrevederii, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a subliniat legăturile istorice pe care România și județul Mehedinți le au cu Turcia și interesul comun de a rezolva problemele de legislație și proprietate existente în prezent, în vederea valorificării din punct de vedere turistic a Insulei Șimian, unde se află așezăminte ale Cetății Ada-Kaleh.

„Noi sperăm că în urma discuțiilor de astăzi, să încheiem un parteneriat pentru a pune în valoare Cetatea Ada–Kaleh, pentru a cărei restaurare Consiliul Județean Mehedinți va depune cerere de finanțare în vederea atragerii de fonduri europene. În baza parteneriatului cu Ambasada Turciei putem beneficia de fonduri, dar și de expertiză pentru restaurarea acestui obiectiv deosebit de important pentru ambele părți.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Vizita a avut loc în contextul aniversării a 10 de ani de parteneriat strategic între România și Turcia, un parteneriat de succes, în cadrul căruia dialogul cultural între cele două state a reprezentat o constantă în viața socială a celor două state. Discuțiile de astăzi sunt binevenite pentru județul Mehedinți, mai ales că există oportunități de investiții generoase, iar cu sprijinul venit din partea turcă, Insula Șimian ar putea pe viitor să fie pusă în valoare și introdusă în circuitul turistic. Am observat o deschidere totală din partea reprezentantului oamenilor de afaceri turci, pentru a exploatarea unor oportunități de afaceri în această zonă minunată, în special în ceea ce privește turismul. De altfel, Ambasada Turciei și-a oferit sprijinul în realizarea unor proiecte de punere în valoare a Insulei Șimian și de valorificare a potențialului istoric al Insulei Ada-Kaleh”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă.

„Este o vizită importantă la nivelul județului Mehedinți și a municipiului Drobeta Turnu Severin, atât pe plan cultural, cât și pe zonă economică. Oameni de afaceri turci sunt dispuși să vină și să investească în Severin. Încercăm să le asigurăm toate condițiile pentru că este important și pentru noi să primim investitori noi în municipiul nostru”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

În urma celor convenite astăzi, în luna ianuarie a anului 2022 ar urma să aibă loc o nouă întâlnire între cele două părți, la sediul Ambasadei Turciei la București, pentru discuții comune care să se concretizeze cu încheierea parteneriatului între Consiliul Județean Mehedinți și autoritățile turce.

Citit 1533 ori Ultima modificare Marți, 14 Decembrie 2021 20:58
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…