S-AU RĂZGÂNDIT! Cetățenii români vaccinați nu mai pot intra în Serbia

Doar 24 de ore! Atât a durat bucuria românilor care abia așteptau să călătorească în Serbia în scop turistic sau pentru a se distra la terasele din Kladovo, acolo unde, cel puțin mehedințenii, obișnuiau să petreacă clipe de neuitat degustând preparatele tradiționale sârbești. Dacă pe 17 iunie 2021 se putea intra cu dovada vaccinării anti COVID-19, începând din 18 iunie 2021, nu se mai poate, decât cu test PCR negativ. 

„Autoritățile sârbe au anunțat astăzi, 18 iunie a.c., că au amânat măsura prin care permiteau accesul cetățenilor români în Serbia cu certificat de vaccinare împotriva COVID – 19. Prin urmare, accesul cetățenilor români este permis în continuare doar dacă dețin un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore de la momentul eliberării rezultatului, emis de laboratoarele acreditate din statul de proveniență”, se arată într-un comunicat transmis de Instituția Prefectului Mehedinți.

Practic, potrivit legislației din statul vecin, sunt exceptați de la obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 cetățenii statelor care au încheiat cu Republica Serbia acorduri de recunoaștere a certificatelor de vaccinare împotriva virusului COVID-19, dacă aceștia prezintă certificat de vaccinare emis în conformitate cu acordurile respective ; copiii minori nevaccinați care însoțesc persoanele vaccinate menționate mai sus. Până în prezent Serbia a încheiat asemenea acorduri cu Grecia, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Croația, Ungaria.

Măsura inexplicabilă a autorităților sârbe lovește grav în turismul din toată zona riverană Dunării, aflată pe malul sârbesc. De exemplu, în Kladovo, restaurantele erau, înainte de pandemie, pline până la refuz cu români. De aceeași atenție din partea turiștilor români beneficiau și alte orașe precum Negotin, Donji Milanovac, Golubac sau Veliko Gradiște. Pentru români, tristețea e cu atât mai amre cu cât urmează o minivacanță de Rusalii, care ar fi fost numai bună de petrecut în Serbia. 

Citit 1453 ori Ultima modificare Vineri, 18 Iunie 2021 16:19
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…