Declarația de presă a MAE din India despre comentariile recente ale persoanelor și entităților străine cu privire la protestele fermierilor

Declarația de presă a Ministerului Afacerilor Externe din India despre comentariile recente ale persoanelor și entităților străine cu privire la protestele fermierilor

Parlamentul Indiei, după o dezbatere și o discuție completă, a adoptat o legislație reformistă referitoare la sectorul agricol. Aceste reforme oferă acces extins pe piață și au oferit o mai mare flexibilitate fermierilor. De asemenea, acestea deschid calea către o agricultură durabilă din punct de vedere economic și ecologic.

O mică parte a fermierilor din India au anumite rețineri cu privire la aceste reforme. Respectând sentimentele protestatarilor, Guvernul Indiei a inițiat o serie de discuții cu reprezentanții lor. Miniștrii Uniunii au luat parte la negocieri având loc deja unsprezece runde de discuții. Guvernul s-a oferit chiar să mențină legile în așteptare, o ofertă iterată de Primul Ministru al Indiei.

Cu toate acestea, este regretabil să vedem grupuri de interese învestite care încearcă să pună în aplicare aceste proteste și să le deraieze. Acest lucru s-a dovedit în mod flagrant pe data de 26 ianuarie, Ziua Republicii Indiei. Aniversarea inaugurării Constituției Indiei, o comemorare națională, a fost dezonorată, iar violența și vandalismul au avut loc în capitala Indiei.

Unele dintre aceste grupuri de interese au încercat, de asemenea, să mobilizeze sprijinul internațional împotriva Indiei. Instigate de astfel de elemente marginale, statuile Mahatma Gandhi au fost profanate în părți ale lumii. Acest lucru este extrem de deranjant pentru India și pentru societatea civilizată de pretutindeni.

Forțele de poliție indiene au gestionat aceste proteste cu cea mai mare reținere. Se poate observa că sute de bărbați și femei polițiști au fost atacați fizic și, în unele cazuri, înjunghiate și rănite grav.

Aceste proteste trebuie văzute în contextul eticii și politicii democratice ale Indiei, precum și în eforturile guvernului și ale grupurilor de fermieri în cauză pentru a rezolva această problemă.

Înainte de a ne grăbi să comentăm astfel de chestiuni, am îndemna să se constate faptele și să se întreprindă o înțelegere adecvată a problemelor în cauză. Tentația hashtag-urilor și a comentariilor senzaționaliste de pe rețelele sociale, mai ales atunci când sunt promovate de vedete și de alții, nu este nici corectă, nici responsabilă.

Citit 1061 ori
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…