ABSOLUT JENANT! AUDITOR AL CAMEREI DE CONTURI MEHEDINȚI LA CAFEA CU PRIMARUL ORȘOVEI

Câteva surse ale jurnalmehedinti.ro au surprins, joi dimineața, la o terasă din Severin, o întâlnire care poate ridica multe semne de întrebare. În timpul serviciului, un inspector al Camerei de Conturi Mehedinți stătea la o cafea cu primarul municipiului Orșova, Marius Stoica. După toate informațiile, obținute ulterior, ar fi vorba de auditorul public extern Carmen Silvia Marian, cea care a efectuat controlul de fond pentru cheltuielile efectuate în timpul stării de urgență, la Primăria Orșova.

Ce căuta un auditor al respectabilei Camere de Conturi la taifas cu primarul pe care tocmai îl controla? De ce tocmai azi, cu o zi înainte de a fi dat verdictul final al controlului? Sunt întrebări la care chemăm conducerea Camerei de Conturi Mehedinți, dar și pe președintele Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, să răspundă cât mai sincer.

Ce s-a întâmplat de fapt?

Joi, 11 iunie 2020, pe terasa unui local aflat în vecinătatea Palatului Culturii „Teodor Costescu”, din Drobeta Turnu Severin, primarul Orșovei, Marius Stoica, a fost fotografiat stând la o masă împreună cu un funcționar al Camerei de Conturi Mehedinți. Sursele noastre spun că este vorba despre doamna Carmen Silvia Marian, auditor public extern la respectabila instituție. Veți întreba care e problema dacă doi oameni stau la o cafea pe o terasă? Păi este o problemă foarte mare și o situație cât se poate de gravă. În primul rând, doamna respectivă, am putea spune că, la ora 10:00 dimineața, ar fi trebuit să se afle la serviciu. În al doilea rând, doamna Carmen Silvia Marian este chiar auditorul care a efectuat controlul Camerei de Conturi dispus la Primăria Orșova, pentru a se verifica toate cheltuielile efectuate în timpul stării de urgență din perioada 16 martie – 15 mai 2020.

Potrivit decretului de prelungire a stării de urgență, aprobat de Parlamentul României, „în termen de 60 de zile de la încetarea stării de urgenţă, Curtea de Conturi va efectua un control al modului de gestionare a resurselor publice în această perioadă şi va prezenta Parlamentului un raport cuprinzând cele constatate, concluzii şi propuneri, în condiţiile prevăzute de Constituţia României, conform hotărârii”.

Acesta este cadrul legal, potrivit căruia s-a efectuat și controlul de la Primăria Orșova. Tot potrivit unor surse ale noastre, în ziua următoare celei în care primarul s-a întâlnit la cafea cu auditorul Camerei de Conturi care îl controlase, urma să fie dată rezoluția finală. Mai exact, verdictul pe controlul de fond efectuat chiar de către cea cu care primarul servea o cafea pe terasă. O fi deontologic, din punct de vedere profesional, ca un auditor al Curții de Conturi să se întâlnească cu un primar pe care l-a controlat și căruia trebuie să îi dea un verdict? Invităm, de asemenea, conducerea Camerei de Conturi Mehedinți și pe președintele Curții de Conturi a României să răspundă și la această delicată întrebare.

În realitate, situația este cu atât mai gravă cu cât pe perioada stării de urgență, primarul municipiului Orșova a făcut niște cheltuieli interesante cu dezinfecția, dar a mai cheltuit și sume exorbitante pe diferite lucrări. Cel mai elocvent exemplu este reparația la Poarta Parcului „General Ion Dragalina”, pe care s-au cheltuit circa 31.000 de euro.

Rugăm respectuos conducerea Camerei de Conturi Mehedinți dar și pe președintele Curții de Conturi a României să ne precizeze dacă este deontologic și legal ca un organ de control al instituției să se vadă în privat cu un primar pe care l-a controlat, chiar cu o zi înaintea verdictului final.

Citit 2519 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iunie 2020 22:59
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…