A fost inaugurat traseul Via Transilvanica în Mehedinți, în Portul Drobeta Turnu Severin, unde Principele Carol I a sosit cu vaporul pe Dunăre şi a păşit, pentru prima oară, pe pământul Principatelor Române în anul 1866, dar și în curtea Muzeului Porților de Fier fiind montate borne kilometrice. (Urmărește VIDEO deasupra cu tot evenimentu și toate discursurile!)

„În urmă cu aproximativ un an, reprezentanții Asociației Tășuleasa Social ne-au expus un proiect ce părea ca o poveste nescrisă, dar care a meritat atenția noastră încă de la început. De la provocarea primită, aceea de a creiona un drum care să fie reprezentativ, atractiv și care să îi provoace pe turiști, a urmat implicare, dezbateri și multă muncă. Ce a ieșit, zic eu, concentrează ceea ce trebuie să cunoască oricine ajunge în județul Mehedinți pentru prima dată: oameni frumoși, păduri, munți, ape, mituri și obiceiuri străvechi și nu în ultimul rând, obiective turistice unice.
Avem acum aproape o sută de kilometri de traseu deja marcat cu bornele Via Transilvanica ce traversează municipiul Drobeta Turnu Severin și teritorii ale comunelor Izvoru Bârzii, Godeanu, Cireșu, Podeni, Balta, Isverna și Obîrșia Cloșani”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți a mulțumit tuturor membrilor și voluntarilor Asociației Tășuleasa Social, ambasadorilor proiectului, Nicolae al României, Andreea Esca, Tibi Ușeriu și Toma Coconea, sponsorilor, partenerilor din proiect, Prefectura Mehedinți, Primăria Drobeta Turnu Severin și primăriilor comunelor care sunt traversate de Via Transilvanica, reprezentanților și voluntarilor Geoparc Platoul Mehedinți și nu în ultimul rând, Muzeului Regiunii Porților de Fier!

La eveniment a participat ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, care a transmis că se caută soluții pentru ca statul să sprijine inițiativa Asociației Tășuleasa Social.

Citit 725 ori Ultima modificare Luni, 23 Septembrie 2019 13:44
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…