Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a avut un discurs liniar și bine structurat sub forma unui arc peste timp, la manifestările dedicate Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri. De la Unirea lui Mihai Viteazu, la Mica Unire a lui Cuza și apoi la Marea Unire din 1918, românii au primit o moștenire de credință, pe care trebuie să o conserve.

„Anul Centenar poate fi cu siguranță un moment zero! Un moment potrivit pentru a ne reconfirma, fiecare dintre noi, credința, devotamentul și atașamentul față de această țară, față de acest popor. Este o ocazie unică a unei resetări naționale, a unei gândiri profunde a tot ceea ce înseamnă românism. Este prilejul de a încerca să oferim ce este mai bun în noi, să fim mai toleranți și solidari, să fim mai drepți și mai loiali, să facem mai bine lucrurile la care ne angajăm! Patriotismul este dificil de cuantificat dar, fără îndoială, este perfect cuantificabil în tot ceea ce facem cotidian, prin gând, prin faptă, prin atitudine și trăire individuală. Să ne folosim așadar voința, priceperea, inteligența și conștiința, în așa fel încât să asigurăm viitorul acestei acestei țări, siguranța și perenitatea acestui neam”, a precizat Aladin Georgescu în discursul său.

Întregul discurs poate fi urmărit în materialul VIDEO, aflat deasupra textului!

Citit 2638 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Decembrie 2018 23:08
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…