Răsturnare de situație spectaculoasă la Inspectoratul Școlar General Mehedinți! Mirela Pintea Enea se întoarce pe funcția de inspector școlar general, după ce a câștigat procesul cu Ministerul Educației Naționale. Vezi ce a declarat!


Demisă în luna august, la pachet cu alți 12 șefi de inspectorate școlare din România, Pintea Enea a atacat ordinul ministrului. Instanța de apel a dispus suspendarea acestui ordin până la judecarea pe fond a cauzei. Ca atare, sentința este executorie și mai e doar o formalitate până când Pintea Enea se va reinstala în fotoliul de șef al învățământului mehedințean.

Fostul inspector școlar general Mirela Pintea Enea, demisă din funcție, prin ordin al ministrului Educației Naționale, în luna august, se reîntoarce triumfătoare la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți. Ambițioasă și tenace, șefa de la învățământ a atacat ordinul Ordinul MEN nr. 4702/18 august 2017, mizând pe faptul că și-a câștigat postul prin concurs și nu poate fi schimbată politic. Pintea a cerut instanței de apel suspendarea ordinului. Curtea de Apel București a admis cererea și în acest fel ordinul ministrului este suspendat, iar doamna se poate întoarce la fostul loc de muncă. Mai mult, decizia instanței este executorie de îndată, iar un eventual recurs va fi lovit de nulitate.

Mirela Pintea Enea fusese demisă prin ordin al ministrului la data de 18 august 2017, împreună cu alți 12 șefi de inspectorate școlare. Mulți dintre aceștia au făcut aceleași demersuri juridice ca și doamna Pintea, acuzând un comportament abuziv din partea Ministerului Educației și o acțiune cu profund caracter politic. Având în vedere succesul Mirelei Pintea Enea, este foarte posibil să urmeze o cascadă de reveniri și, implicit, un nou haos din seria celor generate, constant, de ministrul Liviu Pop.

Citit 6698 ori Ultima modificare Vineri, 27 Octombrie 2017 01:21
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…