Una dintre cele mai mari inepții din domeniul învățământului românesc, manualul de sport, a fost luată în bășcălie de premierul Mihai Tudose la ședința Guvernului României. Ținta ironiei nu a fost, din păcate, ministrul Liviu Pop, ci un secretar de stat, titularul ministrului fiind plecat în Ucraina. Premierul a făcut referire la legea manualului și la faptul că s-a săturat de povești precum manualul de sport.

Celebrul manual de sport, experimentat pe elevii de clasa a V-a, a fost ironizat de premierul Mihai Tudose, în ședința de Guvern din data de 27 septembrie. Din păcate, ținta ironiilor premierului nu a putut fi însuși ministrul Edicației, Liviu Pop, ci secretarul de stat Gigel Paraschiv. Ministrul Liviu Pop a lipsit de la ședință, deoarece este plecat în Ucraina unde discută cu omologul său despre legea recent promulgată de Rada ucraineană împotriva minrității românești. Premierul a spus franc faptul că s-a săturat de manuale de sport și că speră să nu mai vadă vreodată așa ceva. Mai mult, premierul a spus că problema manualelor trebuie rezolvată cât mai rapid
Premierul s-a declarat total nemulțumit și de tărăgănarea licitațiilor cu editurile care tipăresc manuale școlare.

Soluția găsită de Ministerul Educației este înființarea Editurii Didactice și Pedagogice, iar pentru tipărirea manualelor să se apeleze la Imprimeria Națională.

Citit 1795 ori Ultima modificare Joi, 28 Septembrie 2017 21:39
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…