A început un nou an școlar. Deschideri festive, discursuri plate de politicieni, promisiuni deșarte, flori și bucurie de fațadă. Dincolo de festivismul de fațadă al primei zile de școală stau probleme înfiorătoare care macină sistemul de învățământ din România.


Educația este roasă din interior de o nemiloasă boală cronică. O boală a nepăsării și subfinanțării. Aproape nimeni dintre cei care s-au bucurat în curtea școlii de emoțiile primului clopoțel nu a deschis discuția despre manuale, auxiliare, programe anacronice și experimente sinistre pe creierul unei generații condamnate să învețe în condiții greu de imaginat pentru orice țară civilizată din Uniunea Europeană.

Aproape că am închis ochii plictisit la auzul tuturor discursurilor de la deschiderile festive din 11 septembrie. M-am săturat de ele și de inutilitatea lor. Nimeni nu a venit să le explice părinților după ce manuale vor învăța elevii de clasa a V-a, de ce au fost interzise auxiliarele și încotro se îndreaptă școala românească. Nimeni nu ne-a amintit, la paradele cu baloane colorate, din curtea școlii, de manualele vechi și obosite, de veșnicele bătălii dintre edituri pentru a tipări manuale inutile, dar nici de modul anacronic în care continuă să se predea la clasă.

La Știrile Tele 2 Drobeta, am vorbit despre problemele de dincolo de florile și zâmbetele trecătoare din miezul tuturor festivităților din prima zi de școală.

Urmăriți intervenția mea în materialul video de deasupra textului și comentați situația! Aștept ideiile și comentariile dumneavoastră!

Citit 1626 ori Ultima modificare Marți, 12 Septembrie 2017 07:43
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…