Pentru al doilea an consecutiv, Festivalul AD DOC aduce tinerilor din 25 de licee din România filme documentare de mare profunzime. În acest an, pe lista organizatorilor a intrat și Colegiul Național Pedagogic „Stefan Odobleja” din Severin. În colaborare cu Consiliul Elevilor din prestigiosul liceu severinean, ONE WORLD ROMANIA, a pregătit proiecția filmului „Turn”, în care este rememorat un episod dramatic dintr-un campus universitar american.

Un festival interesant al filmului documentar, dedicat drepturilor omului în România a ajuns, în acest an, și la Drobeta Turnu Severin. Festivalul, intitulat AD DOC se desfășoară în liceele din România, în proiectul educațional sunt înscrise 25 de licee din România, iar printre ele se află și Colegiul Pedagogic severinean. Documentarul este marcat de un dramatism aparte și de o mare profunzime și ilustrează unul dintre cele mai dramatice episoade întâlnite, din păcate, tot mai des, în școlile americane. Un individ ascuns într-un turn trage la întâmplare cu o armă cu lunetă, în mai mulți tinei nevinovați. Printre ei se află și o femeie însărcinată, ucisă chiar sub ochi soțului.

AdDOC s-a născut la inițiativa coordonatorilor de Cluburi de film One World Romania din mai multe orașe, într-un training intensiv în care au vizionat filme, au discutat despre importața implicării sociale și au învățat mecanismele organizării unui eveniment pe plan național.

Citit 3233 ori Ultima modificare Joi, 24 Mai 2018 09:13
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…