Scandalul celor trei clase terminale de liceu fără acreditare se adâncește! Dacă în cazul liceelor Decebal și Domnul Tudor, situația este în limitele legalității, la Colegiul Național Traian situația este una foarte gravă. Profilul de Științele Naturii, autorizat provizoriu în anul 2011, funcționează fără acreditare de 7 ani, timp în care nimeni nu s-a obosit să facă documentația de acreditare. În timp ce bieții elevi sunt nevoiți să își dea bacalaureatul în deplasare, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar avertizează conducerea prestigiosului colegiu că este în ilegalitate și riscă ridicarea autorizării.

La noi, ca la nimeni! Cam așa s-ar putea descrie situația gravă în care se află profilul de Științele Naturii de la prestigiosul Colegiu Național Traian. Autorizat provizoriu în urmă cu 8 ani, profilul nu a primit nici acum acreditarea din partea ARACIP - Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar. Nu numai că deja există suspiciuni de ilegalitate și se poate ajunge la retragerea autorizării, dar conducerea de aici nu a făcut, în ultimii ani, niciun demers pentru obținerea acreditării prevăzute de lege. Conform legii, demersurile pentru întocmirea documentației de acreditare trebuiau începute încă din anul 2016, dar nimeni nu s-a ocupat de asta. În exclusivitate pentru postul nostru de televiziune, președintele ARACIP, Șerban Iosifescu, a declarat că situația este gravă și că nu s-a întreprins niciun demers de acreditare. Ca atare este în afara cadrului legal și se va propune ridicarea autorizației de funcționare provizorie.

Profesorul care a înființat profilul în anul 2011 este acum inspector general adjunct la ISJ Mehedinți. Nici din această postură, Cristian Harcău nu a făcut niciun demers pentru întocmirea la timp a documentației de acreditare. Nici conducerea Colegiului Traian nu a făcut demersuri similare, drept pentru care s-a ajuns într-o situație jenantă.

La celelalte două licee severinene, s-au făcut însă demersurile legale. La Colegiul Tehnic „Decebal”, cererea s-a depus în anul 2017.

Nici Colegiul Tehnic „Domnul Tudor” nu a stat cu mâinile în sân, precum cei de la Traian.

Ce a făcut sau ce face în continuare Inspectoratul Școlar General? La fel ca și conducerea Colegiului Național Traian, nimic! Aici nimeni nu știe un lucru simplu: Acreditarea se cere în anul imediat următor absolvirii primei opromoții de după autorizarea provizorie, dar nu mai târziu de doi ani de la acest moment. În această situație, termenul limită era anul 2017. Directorul Colegiului TRAIAN, ca de obicei, nu a răspuns la telefon.

Profilul Științele naturii, de la Colegiul Național TRAIAN a fost înființat în anul 2011, după ce a fost acreditat, prin ordin al ministrului educației, în anul 2010. În anul 2015 a absolvit prima promoție, moment după care, în anul 2016 ar fi trebuit să înceapă demersurile pentru acreditarea profilului. Nici în anul următor, conducerea de la Traian nu a luat nicio măsură și am ajuns în anul 2018, când practic termenul de acreditare a expirat.

Citit 6063 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2018 19:48
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…