Deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu, aduce acuzații grave conducerii Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, ca reacție la recentele scandaluri privind desființarea mai multor clase de la liceele din județ. Deputatul liberal merge și mai departe și spune că șefa învățământului mehedințean ar fi în spatele acestor reduceri, pentru a păstra toate clasele Liceului „Decebal”, deși aici situația arată că unitatea școlară va pierde clădirea în care funcționează. Vedeți ce îi răspunde șefa învățământului mehedințean!

Recentele scandaluri de la mai multe licee din județul nostru privint reducerea cifrei de școlarizare, mai exact tăierea câte unei clase au atras atenția și deputatului liberal Virgil Popescu, care aduce acuzații grave conducerii Inspectoratului Școlar. Deputatul a declarat pentru postul nostru de televiziune că va face o interpelare parlamentară prin care va cere explicații ISJ Mehedinți. Acesta mai spune că șefa ISJ Mehedinți ar fi nesocotit ordinul ministrului educației și, mai grav, dorește să concedieze profesori și să închidă clase pentru a proteja o persoană de la Colegiul „Decebal”.

„Am aflat cu stupoare că inspectoratul școlar a emis o hotărâre de Consiliu de Administrație prin care reduce cifrele de școlarizare la liceele din județ. Inspectorul general Pintea a propus CA și a reușit să obțină reducerea cifrei de școlarizare, să le taia câte o clasă de la fiecare din aceste licee în detrimentul leceelor din Severin sau a liceelor din altă parte. Practic, Liceul de la Vînju Mare, care are acum trei clade de a-IX-a, va rămâne cu două clase, pentru ca prietenul dânsei și al ministrului Pop, de la Liceul DECEBAL să păstreze clasele, deși clădirea colegiului este retrocedată și în scurt timp nu va mai putea școlariza. Ori să își bați joc de copiii din Vînju Mare, Orșova, Strehaia, Baia de Aramă ca să își ajuți un prieten care la rândul lui te-a ajutat, mi se pare inadmisibil”, a declarat deputatul Virgil Popescu, pentru Tele 2 Drobeta.

Acuzații extrem de grave, pentru care am cerut și punctul de vedere al șfei Inspectoratului Școlar Mehedinți. Aceasta spune, nici mai mult nici mai puțin, că deciziile luate de Consiliul de Administrație au fost luate în concordanță cu planul de școlarizare și metodologia legală.

„Propunerile unităților de învățământ, și fac referire aici la proiectul planul de școlarizare, au fost analizate la Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar, astfel încât acolo unde s-a convenit și s-a considerat că e nevoie să se intervină cu anumite modificări, s-au realizat proiectul plan de școlarizare și acesta a fost înaintat către MEN spre aprobare. Deci nu vorbim de desființări, deoarece pentru fiecare an școlar, fundamentarea planului de școlarizare se realizează după o metodologie. În momentul în care metodologia respectivă este aprobată prin Ordin de Ministru și transmisă în teritoriu se operează și se analizează fiecare propunere a unităților de învățământ, astfel încât, în conformitate cu numărul de absolvenți, pe care îi avem înscriși în clasa a opta, stabilim și numărul de clase pentru nivelul liceal. Acest lucru s-a întâmplat și la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți”, a replicat inspectorul școlar general Mirela Pintea-Enea.

În principiu, inspecturul școlar general spune că numărul de levi a scăzut la nivelul întregului județ, îar în ceea ce privește Colegiul DECEBAL, și aici sunt mai puține clase, deci acuzațiile deputatului sunt nefondate.

În altă ordine de idei, Pintea-Enea mai spune că nu a desființat clase de la liceele tehnice, ci de la liceele teoretice, iar planul de școlarizare se realizează după criterii clare, stricte și în conformitate cu ordinele venite de la minister. Mai mult, inspectorul general spune că politicienii ar trebui să ajute și nu să încurce gestionarea unor astfel de situații.

Citit 4660 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2018 22:20
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…